Ertuğrul Özkök’ten dikkat çeken yazı

"Türkiye'nin bütünlüğü ve bekâsı ile ilgili kritik bir döneme girdik". Bu tespit, basında amiral gemisi olarak bilinen Hürriyet Gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök'e ait. "AKP'nin Esad'ı devirme politikası iflas etmiştir" diyen Özkök, bu politikadan vazgeçilmesi gerektiğini vurguladı.

Abone ol

Hürriyet Gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Özkök, Türkiye'nin kritik bir döneme girdiğini ve bütünlük sorunu ile karşı karşıya kalındığını belirtti.

Özkök, "Ülkemiz, bölgede tarihinin en büyük krizini yaşıyor. Ülkemizin bekası ve bütünlüğü ile ilgili en kritik döneme girdik. " dedi.

Ertuğrul Özkök, Fransa'nın Suriye Cumhurbaşkanı Esad ile işbirliği yaptığını, ABD'nin de bu gerçeği gördüğünü kaydetti. Özkök, "önümüzdeki 10 yıl içinde Batı'nın Ortdaoğu'da en güvendiği ülkelerden biri Suriye, lideri de Esad olacak" ifadesini kullandı.

"AKP'nin Esad'ı devirme politikası iflas etmiştir" diyen Özkök, hükümeti derhal bu yanlıştan dönmeye çağırdı.

"YARIN DEĞİL, BUGÜN"

"Türkiye artık bölgedeki ülkelerin içişlerine burnunu sokma politikasından derhal vazgeçmelidir. Bu politika devam ettiği takdirde bölgede büyük bir "Türk düşmanlığı" dönemi açılabilir. Bu zararın neresinden dönülse kârdır... Hem de hemen. Yarın değil, bugün."

Son iki yıldır bölgede Türkiye adına sadece Erdoğan ve Davutoğlu'nun şahsi öfkeleri, intikam duygularının konuştuğunu belirten Özkök, "Artık Türkiye'nin sağduyusunun, aklının ve menfaatinin konuşma zamanı geldi" dedi.

ulusalkanal.com.tr

"Çözüm sürecini kurban etmeyiz" Gündem TUSİAD'dan tuhaf açıklama Gündem Siirt'te polis karakoluna saldırı Gündem Polis Okulu kapatıldı Gündem