Ali Babacan’dan dikkat çeken sözler

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ağır eleştirilerine rağmen Merkez Bankası'na destek veren Başbakan Yardımcısı Ali Babacan tartışma yaratacak açıklamalar imza attı. Babacan'ın müteahhitler ile basına kapalı yaptığı toplantıda, "Hava şartları nasıl belli olmuyorsa bugün fırtınalı, yağmurlu yarın güneşli olabiliyorsa; biz de her türlü gelişmeye hazırlıklı olmak zorundayız" dediği öğrenildi.

Abone ol

Ekonominin patronu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ankara’da müteahhitler ile bir araya geldi. Toplantı Babacan'ın talebi üzerine basına kapalı yapıldı. Babacan basının alınmasını istemediği o toplantıda dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Toplantıya işverenlerin yanı sıra, milletvekilleri ve bürokratlar da katıldı. Babacan, Merkez Bankası, BDDK, SPK gibi kurumlara duyulan güvenin önemine dikkat çekti. "Bu kurumlara olan güveni korumalıyız" dedi.

Kuralların önemli olduğunu belirten Babacan, "Kuralların olduğu yerde adalet vardır. Olmadığı yerde ise keyfilik" ifadelerini kullandı.

Dünyada Amerikan merkez bankası ile Avrupa Merkez Bankası kaynaklı bir çalkantı olduğunu belirten Babacan, "Dalgalanma bu iki merkez bankasının yarattığı belirsizlikten kaynaklanıyor. Hava şartları nasıl belli olmuyorsa bugün fırtınalı, yağmurlu yarın güneşli olabiliyorsa; biz de her türlü gelişmeye hazırlıklı olmak zorundayız ve hazırlıklıyız." dedi.

ulusalkanal.com.tr

Türkiye'de hane halkı borcu 55 kat arttı Ekonomi Saray'a Merkez Brifingi Ekonomi Zirveden Merkez'e destek çıktı! Ekonomi Rakamlar beklentilerin altında kaldı! Ekonomi