İstanbul Aksaray'da yelekler bakkal, lokanta, berber ve züccaciye dükkanlarında satılıyor

İstanbul Aksaray'daki emlak ofisilerinde, lokantalarda, bakkallarda, kuaförlerde, züccaciye dükkanlarında can yeleği satılıyor. Berber traş arasında makası bırakıp can mültecilere tanesi 40 liradan can yeleklerini pazarlıyor. Yeleklerin tamamı da merdiven altı üretim. Bir bebeği 10 dakika bile su üstünde tutamıyor. Üstelik ölüm yeleklerinin satıldığı bölge İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne yürüme mesafesinde...

Abone ol

Adı umuda yolculuk, ancak bu yolculuğun sonunda ölüm var.

Savaştan, açlıktan kaçan binlerce mülteci Türkiye üzerinden Avrupa'ya gitme hayaliyle ölüme sürükleniyor.

Mültecilerin ilk ve de önemli adreslerinden biri de İstanbul.

Bu işletme de aslında bir emlak ofisi, tabelasında öyle yazıyor. Ancak tezgahında sıra sıra dizilmiş can yeleği satılıyor. Kırtasiyede, manavda ve çantacıda da durum aynı..

İstanbul Aksaray'da mülteciler ölümle pazarlık yapıyor. Hem de İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün yanı başında...

Ekibimiz ölüm yeleklerinin satıldığı sokağa girmek istediğinde esnafın tepkisini çekti. Ulusal Kanal ekibi hemen bölgeden uzaklaştırılmak istendi.

İstanbul Aksaray'da herkes yapılanların kaçak olduğunun farkında... Bu nedenle esnaf kameralardan kaçıyor.

Lokantadan berbere kadar birçok dükkanda yeleklerin tanesi ortalam 40 lira... Biraz pazalıkla 30 liraya bile alınabiliyor. Bu yeleklerden bir adet satın aldık ve içine 9 kilo ağırlık yerleştirdik ve denize attık.

İŞTE SONUÇ:

Haber: Gökhan Çelik

Kamera: Bülent Ünal - İhsan ulak

ulusalkanal.com.tr

PKK'nın saldırılarına sert tepki Gündem Diyarbakır'da PKK'nın saldırısında şehit olan polis ve 4 yaşındaki kızı Hatay'da son yolculuğuna uğurlandı Gündem Çok tartışılacak rapor! Mehmet Ayvalıtaş kusurlu bulundu Gündem Devlet Bahçeli ameliyat oldu Gündem