Yurt genelinde 7. büyük denetim

Açık ya da kapalı alan farketmeksizin bütün yaşam alanlarında 7'nci büyük denetim yapıldı. Türkiye'nin Kovid-19'a karşı yürüttüğü topyekün mücadele için ekipler yine sahadaydı. Hayati önem taşıyan maske, sosyal mesafe ve hijyen kuralları kontrol edildi. Tedbirleri göz ardı edenlere cezai işlem uygulandı.

Abone ol

Sağlık İçin Hepimiz İçin sloganı adı altında bütün yaşam alanları tek tek denetlendi. Hayati önem taşıyan maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyulup uyulmadığı kontrol edildi.

Marketler, pazar yerleri, alışveriş merkezleri, restoranlar, açık ve kapalı alanların tamamında Kovid-19 tedbirleri denetimi gerçekleştirildi.

Denetimlerin bir durağı da başkent oldu. Ankara Valisi Vasip Şahin, yeni tip koronavirüs ile mücadele kapsamında Keçiören'de iş yerleri ve pazar alanlarında alınan tedbirleri denetledi.

Şahin, bu süreçte taziye, düğün gibi toplumsal vazifelerin ertelenmesi ya da bu tür organizasyonlarda tedbirlere dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Ankaralılara çağrıda bulundu.

Vali Şahin, ayrıca toplu taşıma kullanan 65 yaş üstündeki vatandaşları uyardı.

Sokaktaki çocuklara üzerinde temizlik, maske ve mesafe kelimelerinin baş harflerinden oluşan "TMM" yazılı tişörtler de hediye etti Şahin.

Yurt genelinde yapılan denetimlere valiler, kaymakamlar, belediye başkanları, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, kolluk kuvvetleri ve zabıtalar katıldı.

Kuralları ihlal edenlere cezai işlem uygulandı.

ulusal.com.tr

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cuma günü bir müjde vereceğiz Gündem Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan yüz yüze eğitim açıklaması Gündem Mısır'ın Türkiye'den beklentileri Gündem MSB'den YAŞ toplantısında alınan kararlar ile ilgili açıklama Gündem