Anıtkabir'e rekor ziyaret

Türkiye Gençlik Birliği (TGB), ‘Atatürk Yaşıyor Türkiye Savaşıyor’ sloganıyla yurdun dört bir yanında ayağa kalktı

Abone ol

Türkiye Gençlik Birliği (TGB), ‘Atatürk Yaşıyor Türkiye Savaşıyor' sloganıyla yurdun dört bir yanında ayağa kalktı.

Ankara’da Anıtkabir Tandoğan Kapısı’nda on binlerle buluşan gençler, 7’den 70’e hep birlikte marşlar söyleyerek "Atatürk Gençliği Görev Başında, Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti" sloganları ile Ata’sına yürüdü.

TÜRKİYE ATATÜRK’TE BİRLEŞİYOR

Yürüyüş sırasında açıklama yapan TGB Genel Başkanı Cem Dikmen, "Fethullah eziliyor, PKK eziliyor; Türkiye’deki bütün Amerikancılar eziliyor. Türkiye’de milli hükümetin kuruluş dönemine girmiş vaziyetteyiz. Artık Türkiye’de milliciler, Atatürkçüler yeniden iktidara yürüyecek. Yeni dönemin bir kuralı bu. Atatürk olmadan, milli hükümet olmadan, milli değerlere sahip çıkılmadan artık kimse Türkiye’de taş üstüne taş koyamaz. Bugünkü ana çağrıların nedeni de budur: Atatürk’ te birleşmeden artık Türkiye’de hiçbir şey yapılamaz. Yeni dönemin ilk fitili bugün 10 Kasım’da Anıtkabir’de atılıyor. Büyük bir savaş veriyoruz. Ve bugün buradabirleşen Türk milleti ile birlikte Türkiye bu büyük savaştan büyük bir zaferle çıkacaktır." dedi.

TGB TÜM YURTTA ATA'SINI ANDI

Diğer illerde ise, birçok üniversitede öğrenci topluluklarıyla beraber 10 Kasım etkinlikleri gerçekleştiren TGB gençliği mücadeleye çağırdı.

Yürüyüşten törene, konferanstan ziyaretlere, stand çalışmalarına kadar TGB’nin üniversitelerde gerçekleştirdiği etkinliklerle öğrenciler Mustafa Kemal Atatürk’ü andı.

Kampüslerde gerçekleştirilen etkinliklerden bazıları ise şöyle:

İstanbul Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü, Üniversite’de düzenlenen resmi tören ardından kampüs içerisinde yürüyüş düzenleyerek Mustafa Kemal Atatürk'ü andı.

Boğaziçi Üniversitesi TGB, 9’u 5 geçe yaptığı anma ardından hazırladığı koreografi ile Yaşa Mustafa Kemal Paşa yazdı. Ardından açıklama yapan TGB Boğaziçi yöneticisi Baran Gezici, "Atatürk, emperyalizme karşı bağımsızlık mücadelemizin önderi olarak bugün bize güç veriyor. Hudut boylarında, Edirne’den Hakkari’ye kadar vatanımızın her karış toprağında, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü savunmak için mücadele eden Mehmetçiğin ve Mehmetçiğin arkasında sımsıkı duran Türk Milleti’nin gücü buradan, yani Atatürk’ün bağımsızlık mücadelesinden gelmektedir." dedi.

Marmara Üniversitesi Haydarpaşa Kampüsü Atatürkçü Düşünce Kulübü, 10 Kasım anma programı dahilindeki fakülte tarafından düzenlenen anma törenine katıldı. Ardından Harbiye Askeri Müzesi gezisine devam etti.

TGB Cebeci Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde Ata’mızı andı. Siyasal Bilgiler Fakültesi avlusunda 09.05'te hayat durdu.

Ege Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu, Ege Üniversitesi metro çıkışında; Dokuz Eylül Üniversitesi TGB Birim Örgütü ise fakültelerde, üzerinde Atatürk’ün resminin bulunduğu yaka kartları dağıtarak öğrencileri anmalara çağırdı. Dokuz Eylül Üniversitesi Cumhuriyetçi Düşünce Topluluğu ve Katip Çelebi Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu’nun önderlik ettiği anmalarda Atatürkçü gençler üniversitelerin resmi törenlerinde başta Mustafa Kemal olmak üzere şehitler için saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okudu.

İstanbul Tıp Fakültesi Atatürkçü Düşünce Kulübü, okulun düzenlediği Atatürk'ü Anma programına katıldı. Hocalar ve hastane çalışanları ile birlikte tüm fakülte saat 9'u 5 geçe büyük önder Atatürk için saygı duruşunda bulundu. Öğrenciler "Tıbbiyeliler Atasının İzinde" diyerek Ata'ya bağlılıklarını bir kere daha ilan etti.

Selçuk Üniversitesi’nde TGBliler yaka kartı dağıtarak Atatürk’ü hem yakamızda hem bilincimizde taşıyalım mesajı verdi.

TGB Muğla, Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde hazırladıkları yaka kartlarını dağıtarak üniversitenin düzenlediği törene katıldı.

TGB'nin de içinde bulunduğu vatansever İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencileri 10 Kasım Atatürk'ü anma yürüyüşü yaptı.

Balıkesir Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu TGB önderliğinde düzenlenen anma törenine katıldı.

TGB Erzurum, düzenlenen resmi törene katılarak Atatürk büstüne çelenk bıraktı.

Pamukkale Üniversitesi'nde düzenlenen törene katılan TGB Denizli, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Gençliğe Hitabe'yi okudu.

TGB Sakarya, Sakarya Üniversitesi’nde düzenlediği törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ardından TGB İl Başkanı Emrecan Çelik Atatürk’ün bilinçlerde olduğuna vurgu yapan bir konuşma yaptı.

TGB Afyon düzenlenen törende Atatürk Büstü’ne çelenk bırakarak yaka kartı dağıttı.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi, Ata'mızın aramızdan ayrılışının 79. yılında Atatürkçü Düşünce Kulübü ile birlikte anma töreni yaptı. Ardından Cumhuriyet tarihi sunumuna katıldı.

TGB Samsun, Bandırma Vapuru’nu ziyaret ettikten sonra meydana giderek Atatürk büstüne çelenk bıraktı.

ulusal.com.tr

Beyazıt tek ses: "Atatürk yaşıyor, Türkiye savaşıyor!" Gündem TGB Boğaziçi birimi öncülüğünde Atatürk büstü açıldı! Gündem Kemal Kılıçdaroğlu, seçim barajıyla ilgili konuştu Gündem Gazilere 'geçmiş olsun' ziyareti Gündem