Bir Avrupa bir ülkesi daha: Esad'la birleşelim

Çek Cumhuriyeti, IŞİD terörünün bitirilmesinin Beşar Esad'ın mücadelesine bağlı olduğunu deklare etti. Çek Cumhuriyeti Devlet Başkanı Zeman, IŞİD'e karşı mücadelede uluslararası toplumun çabalarını Suriye ordusuyla birleştirmesi gerektiğini söyledi.

Abone ol

Çek Cumhuriyeti IŞİD terörünün sonlandırılmasının Beşar Esad'ın başarısına bağlı olduğunu açıkladı.

Çek Cumhuriyeti Devlet Başkanı Zeman, IŞİD'e karşı mücadelede uluslararası toplumun çabalarını Suriye ordusuyla birleştirmesi gerektiğini söyledi. Zeman, "Beşar Esad'ın ordusu da IŞİD'e, yani teröre karşı savaşıyor" diye konuştu.

Prag merkezli Blesk gazetesine konuşan Zeman, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad hükümetiyle olası ittifakı 2'inci dünya savaşındaki Hitler karşıtı koalisyon ile karşılaştırdı. Çek lider, "1941'de ortak düşmana karşı mücadelede müttefikler çabalarını Stalin'le birleştirmişti" dedi.

Zeman, ayrıca durumun aciliyet taşıdığını belirterek "IŞİD derhal yok edilmeli, ölüm fermanların veren liderleri ise öldürülmeli. Tekrar ediyorum, öldürülmeli" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

Birleşik Arap Emirlikleri başbakanı sinyali verdi Dünya Merkel'den Türkiye açıklaması: Çok uzun bir yol var Dünya Netanyahu: İran o gayesinden vazgeçmedi Dünya IŞİD'den korkunç katliam Dünya