Ramazan Akyürek gözaltına mı alınacak?

Sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden Cemaat’le ilgili bilgiler paylaşan “Gizli Arşiv” isimli hesap, önünümüzdeki hafta F tipi örgütün Emniyet ve yargı ayağına yeni operasyon düzenleneceğini öne sürdü. Hesaptan eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek’in de gözaltına alınacağı kaydedildi.

Abone ol

Sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden Cemaat’le ilgili bilgiler paylaşan “Gizli Arşiv” isimli hesap, önünümüzdeki hafta F tipi örgütün Emniyet ve yargı ayağına yeni operasyon düzenleneceğini öne sürdü. Hesaptan eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek’in de gözaltına alınacağı kaydedildi.

Hesaptan paylaşılan bilgilere göre Eskişehir Cumhuriyet Savcısı Zafer Kılınç, eski İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak, İzmir İl Emniyet müdürlüğü’nden açığa alınan Mehmet Ali Şevik, eski İzmir Organize Suçlarla Mücadele Müdürü Mehmet Erikoğlu, yardımcısı Taner Aydın, Mali Suçlar Müdürü Emin Göktaş, TEM’de görevli Halil Güzel ve Rüştü Ünsal gözaltına alınacak.

Gizli Arşiv, BDDK Murat Türker, Hazine’den Fethi Toptaş, Merkez Bankası’ndan Cihan Aktaş, Sermaye Piyasası Kurulu’ndan (SPK) Bekir Sıtkı Şafak ile gazeteciler Bayram Kaya, Turan Görüryılmaz, Arzu Yıldız ve Hüzeyin Özay’ın da gözaltına alınacaklar arasında olduğunu savunuldu.

Hesapta yer verilen bilgilerde ayrıca İzmir Askeri Casusluk davası kapsamında Cemaat’in kumpas kurduğunun altı çizilerek bu operasyonda göre alanların da önümüzdeki günlerde tutuklanacağı ifade edildi. “İzmir merkezli Casusluk Davası, Cemaat’in önce Ordu ardından bürokraside büyük bir kumpasla kıyım yaptığı davadır. Paralel yapının özellikle bürokraside tasfiye amaçlı yürüttüğü dava ve soruşturmalar mercek altında” denildi.

‘HİKAYE SAVCI KILINÇ’TAN’

İzmir Askeri Casusluk soruşturmasını Savcı Zafer Kılınç’ın yürüttüğü hatırlatılarak şu ifadelere yer verildi: “Gayrımeşru ilişkiler, eskortlar, casusluk gibi dikkat çekici bir hikaye kurularak büyük bir tasfiyeye gidilebilirdi. Zafer Kılınç, başta Hazine, BDDK, TCMB olmak üzere kritik kurumlara dikkat çekici bir yazı gönderdi. Cemaat’in fişlediği bürokratların isimlerini vererek kurumları uyardı, bu kişilerin cinsel hastalıklı olabileceklerini yazdı. Yetkisini aşarak Hazine ve Merkez Bankası gibi kurumların yetkililerine birfingler verdi. İddialı konuşmalarla tasfiyeye yol açtı. Hatta bu kişilerin tedavi edilmelerini tavsiye etti. Cemaat, anlamsız ve kopuk ifadelerin yer aldığı bir not dosyasına birçok ismi ekledi. Eklenecek isimler için de bürokrasideki kurum imamlarından destek alındı. Cemaate karşı ya da engel görülen isimler listeye eklendi. İlk eklenenler, hakkında şüphe oluşturulabilecek eski dönem bürokratlarıydı. Esas darbe, dava devam etse yeni bir dalga ile gelecekti. İsimler belirlenmişti ama olmadı. Şimdi bu davayı planlayan, köpürten, yalan belgeleri hazırlayan, sızdıran, kurumlarda isimleri veren ve kumpas kuranlar hesap verecekler.”

AKP’LİLERİN BİLGİLERİ

İzmir Askeri Casusluk davasının ek klasörlerinde yaklaşık bin AKP bürokratıyla ilgili bilgilere yer verildi. 17 Aralık’ta AKP yolsuzluklarıyla ilgili başlatılan soruşturmadan sonra İzmir Emniyeti’nde F tipi yapılanmaya yönelik geçen Nisan ayında 2 operasyon düzenlendi. İlk operasyonda eski Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Emin Göktaş, eski Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Mehmet Erikoğlu, eski İzmir Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Şevik ve eski Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Taner Aydın ile bir başkomiserin evlerine “bilgi ve belge servis etmek” suçlamasıyla baskınlar düzenlendi. Polislerin evlerindeki tüm harici diskler incelenmek üzere kopyalandı. İkinci operasyonda ise eski il emniyet müdür yardımcısı, 4 şube müdür ve yardımcısı ile bir komisere operasyon yapıldı. Polisler belge servisi yapmakla suçlandı.

Aydınlık

Karayolunda faciadan dönüldü Gündem İnanılmaz kaza! Ok gibi yere saplandı Gündem Kumpaslar olmasaydı orduyu yöneteceklerdi Gündem Korsan petrolün rotası gizleniyor Gündem