Havalimanlarına Kovid-19 laboratuvarı

Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında Türkiye'nin 6 havalimanında Kovid-19 laboratuarları kuruldu. 1 Temmuz itibariyle havaalanlarında ülkeye giriş ve çıkış işlemleri için yapılan testler, 3 saat içerisinde sonuç veriyor.

Abone ol

Saglık Bakanlığının Kovid-19 tedbirleri kapsamında, uzun süredir kapalı olan havaalanları 11 Haziran itibariyle iç ve dış uçuşlara başladı.

Kültür ve Turizm ile Sağlık Bakanlığının yaptığı ortak çalışma sonucunda 1 Temmuz'a kadar turistik havalimanlarının tamamında Kovid-19 test merkezlerinin açılmasına karar verildi.

Her yıl milyonlarca turisti yolcu olarak ağırlayan olan İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nın dış hatlar terminalinde de İzmir Sağlık Müdürlüğü ekiplerince Kovid-19 test merkezi kurdu.

Bu sayede yurtdışına gidişlerde istenen PCR testi ülke dışına çıkmadan havalimanında yapılabiliyor. Aynı zamanda yurt dışından gelen kişiler de bu laboratuarda kovid 19 testlerini yaptırabılıyorlar.

20 sağlık çalışanının 7 gün 24 çalıştığı laboratuvarda testler yaklaşık 3 saatte sonuç veriyor.

Kovid-19 testi pozitif çıkan kişiler sağlık çalışanlarınca en yakın hastanede tedaviye alınıyor. Bölge'de görev yapan filyasyon ekipleri ise testi pozitif çıkan hastaların temas ettiği kişileri tespit edip ediyor.

İngilizce ve Türkçe verilebilen test sonuçları 110 lira ücret karşılığı yaptırılıyor.

ulusal.com.tr

Sağlık Bakanlığı'nın sözleşmeli personel yerleştirme sonuçları açıklandı Sağlık 260 engelli öğretmen atama bekliyor Sağlık Salgınla mücadelede son 24 saat Sağlık Çinli şirket duyurdu: Koronavirüs aşısı başarılı Sağlık