"Din dersi zorunlu olamaz!"

AİHM'in zorunlu din dersi nedeniyle Türkiye'yi mahkum eden kararı ile ilgili AİHM yargıcı Işıl Karakaş konuştu. Karakaş, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine göre din derslerinin zorunlu olamayacağını söyledi. Türkiye'nin Anayasa'nın 24'üncü maddesindeki din eğitimi ile ilgili maddeyi değiştirmek zorunda olduğunu savundu.

Abone ol

Okullardaki din dersleri ile ilgili tartışmalara, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Yargıcı Işıl Karakaş da dâhil oldu. Karakaş'a göre Türkiye, din dersi zorunluluğundan vazgeçmeli. Nedeni ise Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi.

AİHM Yargıcı Karakaş, din derslerinin zorunlu olamayacağını savundu. Hürriyet gazetesine konuşan Karakaş, atılacak somut adımın belli olduğunu, Türkiye'nin Anayasa'nın 24'üncü maddesinde yer alan din eğitimi ile ilgili hükmünü değiştirmek zorunda olduğunu savundu.

Anayasa'nın 90'ıncı maddesinde, Mayıs 2004'te yapılan düzenlemeyle Türkiye'nin uluslararası anlaşmalara uyacağı kayda geçirilmişti.

Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne de taraf olan Türkiye, 1989'da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin zorunlu yargı yetkisini kabul etti. Bu nedenle AİHM kararları Türkiye için bağlayıcı hale geldi.

ulusalkanal.com.tr

Kılıçdaroğlu, cemaat bankası için devreye girdi Gündem ABD Dışişleri Bakanı Kerry açıkladı: IŞİD, Türkiye'den satıyor Gündem AKP'de üye skandalı! Gündem PKK 2 okul daha yaktı! Gündem