CHP Genel Merkezi kavgaya sessiz! Sarıgül, Başkanı istifaya zorluyor

Abone ol

CHP'li Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile Mustafa Sarıgül'ün oğlu Belediye Başkanvekili Emir Sarıgül arasındaki kavgaya CHP Genel Merkezi'nin göz yumduğu öğrenildi. Sarıgül ekibi tarafından istifaya zorlanan İnönü, belediyedeki makam odasına 2 saat uğrayıp geri dönüyor. Yaşanan tartışmalar Şişli'de hizmet verilmesine engel oluyor.

Şişli Belediye Başkan Hayri İnönü ile Başkanvekili Emir Sarıgül arasındaki tartışmalar gündemde. Hayri İnönü geçen günlerde, eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün oğlu Emir Sarıgül'ün kadrosundan 21 kişiyi görevden aldı. Bu isimlerden birçoğu Sarıgül'ün müdahalesiyle geri döndü. Daha sonra Hayri İnönü’nün özel kalemi ve danışmanı tartaklandı. Başkan İnönü'nün tehdit edildiği için Amerika'ya kaçtığı bile konuşuldu.

Aydınlık'ın edindiği bilgilere göre, tartışmalarla Hayri İnönü'nün istifa etmesi ve yerine Emir Sarıgül'ün getirilmesi hedefleniyor. Kadrosunu kurmakta zorlanan Hayri İnönü, Sarıgül ve ekibi tarafından yalnızlaştırılarak istifaya zorlanıyor. İnönü'nün belediyede çok vakit geçirmediği ve makamına iki saat uğrayıp çıktığı öğrenildi. CHP Genel Merkezi ise kavgaya göz yumuyor. Hayri İnönü'ye “İstifa etme” mesajları veren Genel Merkez, Sarıgül ekibine ise müdahale etmiyor.

'Mustafa Sarıgül'ün oyunları'

Eski CHP Şişli İlçe Başkanı ve eski Şişli Belediyesi Meclis Üyesi Dursun Çaltı, tartışmaların sürmesi halinde CHP'nin Şişli Belediyesi'ni kaybedebileceğini söyledi. Aylardır Şişli'de hiçbir çalışma yapılmadığını vurgulayan Çaltı, “Bunlar Emir Sarıgül'ün belediye başkanı olması için Mustafa Sarıgül tarafından çevrilen oyunlar. Sarıgül burayı asla bırakmak istemiyor. Büyük ilişkileri var. Mustafa Sarıgül'ün buradan elini eteğini çekmesi mümkün değil” dedi.

'İhraç edilmeliler'

Çaltı şöyle devam etti: “Hayri İnönü'nün orada hiçbir fonksiyonu kalmadı. Birinin yetkisi yok ama adı belediye başkanı, biri yetkisiz ama herşeyi yapıyor. CHP Genel Merkezi'nin, kangren olmuş bu kol vücudu sarmadan önce Mustafa Sarıgül ve ekibini partiden ihraç etmesi gerekir. Aksi halde Şişli'yi AKP'ye kaptırmamak mümkün değil.”

Irmak Mete

Aydınlık

Türkiye'den Amerikan yönetimine uyarı Gündem Rennan Hoca karanlığın üzerine böyle yürüdü Gündem Servet Vergisi niçin gündeme girdi Gündem Yüksek Askeri Şura başladı Gündem