Şırnak'ta yakınları dağa kaçırılan aileler HDP binası önünde eylem yaptı

Terör örgütüne ve siyasi uzantısına bayrak açan Türk kadını Şırnak sokaklarını “Kahrolsun PKK-HDP” sloganlarıyla inletti. Ellerinde Türk bayraklarıyla terör örgütüne tepki gösteren aileler, HDP Şırnak İl Binasına yürüdü. Ailelerin yürüyüşüne eş zamanlı olarak Cumhuriyet Kadınları Derneği de destek açıklaması yaptı. Teröre karşı ayağa kalkan ailelerin PKK’nın sonu olacağını vurgulayan kadınlar, eylemlerin yaygınlaştırılması için çağrı yaptı.

Abone ol

Terör yuvasından evladını kurtarmak isteyen aileler HDP İl Binalarını kuşattı. Kararlı ailelere Cumhuriyet kadınından destek geldi.

Evlatlarını terör örgütü PKK’nın elinden kurtarmak isteyen ailelerin bir yıl önce Diyarbakır’daki başlattığı başkaldırı Şırnak’a da sıçramıştı. 10 Eylül’de terör örgütünün siyasi uzantısı HDP Şırnak İl Binası önüne yürüyen aileler eylemin ikincisini 24 Eylül’de yaptı.

Türk bayraklarıyla Şırnak sokaklarında “Kahrolsun PKK-HDP” sloganları atan aileler eylemlerin devam edeceğini duyurdu.

Ailelerin Şırnak’taki eylemine Türkiye'nin dört bir yanından destek eylemi yükseldi.

Cumhuriyet Kadınları Derneği ailelerin eylemiyle eş zamanlı açıklama yaptı. Açıklamanın merkezi Ankara oldu. Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Tülin Oygür başta kadınlar olmak üzere herkesi ailelere destek olmaya çağırdı.

Diyarbakır ve Şırnaklı ailelere bir destek de İzmir'den geldi. CKD İzmir Şube Başkanı Zuhal Of, “teröre karşı mücadele veren Diyarbakır ve Şırnaklı annelere İzmir'den selam olsun” dedi.

ulusal.com.tr

Son dakika haberleri... İstanbul'da deprem (24 Eylül 2020 Kandilli Rasathanesi - AFAD son depremler) Gündem TSK'da nikah ve düğün uyarısı Gündem Yapı denetim mühendislerine şiddet Gündem Evlat nöbetinde bir zafer daha Gündem