Kriz krizce, yenmez kazık kerizce!

Abone ol

Kriz var... Kriz var… Ekonomi tıkırında’ Şarkı sözü: Timur Selçuk.

Ekonomik kriz tuttu, millet bunu yuttu. Krizi kapıdan kov, bacadan girer. Kriz, Emperyalizm ve Kapitalizmin emri IMF ve Dünya Bankasının kavliyle Türkiye'nin borçlarını ödemesi için, kapıya dayanacaktır. AKP ve yeni zengin yetmeler iktidarı, Türkiye’yi krize gebe bıraktı. Ey kriz! Geldiysen bir kere, gelmediysen iki kere vur! Para parayı çeker, parası olan ziyafet, olmayan mortu çeker. Vur abalının sırtına! Halkın cebi delik, paralar suyunu çeker!

Kriz üzerine varyasyonlar...

AKP 'Çalacak' millet kurtlarla kriz dansı yapacak! Vur patlasın 'Çal' oynasın! AKP’nin derdi özelleştirme. AKP neden 'Devletin malı deniz, yemeyen domuz' der? Yanıt: domuz olmamak için! AKP diyor ki iş bölümü yapalım, biz bu dünyada; millet yesin öbür dünyada! AKP devrinde millet el insaf demiş, yağmur duasına çıkmış, gökten kriz yağmış. Halkın çalınan ve çelinen oyları, abrakadabra ile iktidarın cebine altın-döviz, para-pul, olarak girerse; Milletin ağzına çalınır bir parmak bal! Ne kadar kriz, o kadar ayakkabı kutusu! Yeni banka şubelerini artık ayakkabıcılar açacak! Ey iktidar 'Yağma Hasan'ın böreğini yemeyeniniz kaldı mı? Öyle yağma yok!

Krize pabuç bırakmamak

İktidar koltukta, paralar kutuda. Millet iktidara bırakırımı hiç pabuç! İktidar malı hamutuyla götürme sanatıdır? Ülke kriz batağında ise halkın gözüne turban mili çekilir. Millet argo deyişiyle 'kıçı açık' ‘borç-harç’ içindeyse, AKP usulü çözüm kafaları turbanla örtmektir, görmezler! AKP yer, millet bakar kızılca kıyamet bundan kopar! Perşembenin krizi çarşambadan bellidir. Çözüm çıkmaz ayın son perşembesine değildir, halkın iktidarındadır! İktidarların yüzüne kriz diye tükürmüşler 'Yarabbi şükür' demişler!

Halkın krizle dansı

Müşteri: Evladım kriz kaldı mı? Satıcı: Olmaz olur mu ablacım! Hakiki Avrupa malı, Amerikan malı. Seç, beğen al! Komşu: Oğlun kriz masasında çalışmaya başlamış. Hayırlı olsun! Karşı Komşu: Aman sus nazar değmesin! Bir duyan olur! Komşu: Ne diyeyim. Allah bol krizler versin! AKP’nin ekonomistleri ‘Krizolog-Kaptan’ olmuşlar, lafla peynir gemisi yürütüyorlar. Krizin yüzünü şeytan-ABD görsün! Dolarla yatan altınların altında kalır. Kriz deme ağzından yel alsın. Seçme Kalp Kriz Şiirleri çıktı, krize aşkı ilan ediyorlar. Bir kriz masalı dediler, gelip geçer sandım. Yesinler senin iktidarının krizini. Kriz var deme karizman/büyülü havan bozulur! Borç yiğidin kamçısı, kamçı da parçalandı ülkede! AKP kriz borcunun anaparasını da faizini de millete ödetecek. Bunlar küplerini doldurdular ya! Zamlar, ek vergiler geliyor. Paralı askerlik de cabası. Kimi vatan için ölecek, kimileri de vatan aşkı için paraları bastırıp yan gelip yatacak! Askerlik yan gelip yatma yeri değil demişti ya RTE! Kriz, kapitalist-ekonomi kanseridir, kaçınılmaz.

Krize tepkiler ve çözüm…

Kasımpaşalı Kabadayılar: 'Krizin ciğerini söker alırız!' AKP: Kurbanlık türbanlılarımız var. Kriz var diyenin ağzını ‘Çaaart’ diye yırtarız'! PKK: 'Kriz bize vız gelir tırıs gider', 'Krize bir Amerikan yardımı Molotof kokteyli atarız kül olur gider' Y-CHP: Kriz için icadımız 7. OK: Sosyal Demokrasi şerbeti dağıtırsın iyi gelir. MHP: Krizi ülkücülük makası ile keser atarız! Fethullahçılar: 'Krize üç kere boş ol dersin, kriz boş olur gider! STK'lar: Kriz Yemezler Derneği ile Kriz Sevenler Derneği açık oturumla çözer bu sorunu. Uzman Ekonomist: Krizli ekonomiyi balon gibi şişirmek büyüme değil, kriz felaketidir, patlar! İmam hatipliler: Üç kulu vallah, bir Elham okunur kriz geçer. Krizde İmam Hatipli, kadro alınır, işsiz öğretmenler alsın havasını! Adnan Hocacılar: Çözüm memecikli kediciklerde. Bir ‘Miyav’ desinler, kriz fareleri yerle yeksan olur! Liboşlar: Ay şekerim, şeker değiliz ki kriz geldi diye eriyelim! Komedyenler: Sormayın gülme krizimiz tuttu! Krize IMF doktoru Kemal Derviş reçetesi: Yağlı kazık kullanın! Sarraf: Ey millet altın ihtiyacınızı ben karşılarım. Krize çare altın stoklayın, ‘Lingo/Külçe’ alana beşibirlik bedava! RTE: 'Kriz bize teğet geçer' dedik ama 'geometriden ne haber' demeyin, ondan da anlamam! Davutoğlu: Avutuyoruz milleti zorunlu ‘Yapısal Dönüşüm Programı’yla. Bilmem söylemek gerekir mi ‘İflas’ resmen ilan edildi diye. İşçi Partisi: El yakan ‘Sıcak Para-Borç Ekonomisinin pili bitti. ‘Ilık Para’ ya da karma ekonomiyle üretim ekonomisi geliyor şimdi. Mustafa Kemal’in Altı Ok’u iki gözüm. Çözüm ‘Bölünmez Vatan’da, ‘Milli Takım’ hükümetinde!

Gürler Akdora / Fransa

ulusalkanal.com.tr

Zonguldak’ta maden ocağında göçük Ekonomi Bursa'da santral eylemi Ekonomi Birleşik Kamu-İş'te seçim Ekonomi Engeller kaldırılıyor Ekonomi