Sağanak hayatı olumsuz etkiledi

Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis ve Adıyaman'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

Abone ol

Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis ve Adıyaman'da bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

Şanlıurfa'da dün gece başlayan yağmur, sabah saatlerinde etkisini artırdı. Sağanağa dönüştü. Bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Mahallelerde su baskınları yaşandı.

Devteşti Mahallesi'nde tıkanan rögar nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Vatandaşlar kendi imkanlarıyla suyu tahliye etmeye çalıştı. Belediye ekipleri de su tahliye çalışmaları yürütüyor.

Gaziantep'te de dün gece geç saatlerde başlayan yağmur, ara ara sağanağa dönüştü. Kentin işlek cadde ve bulvarlarında trafik sıkışıklığı yaşandı.

Sağanağın etkilediği bir diğer il Adıyaman'da, bazı vatandaşlar evlerin bahçelerinde oluşan büyük su birikintisini tahliye etmeye çalıştı. Trafikte yaşanan yoğunluktan dolayı ulaşım kontrollü sağlandı.

Kilis'te ise yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar cadde ve sokaklarda zor anlar yaşadı. Meteoroloji İl Müdürü Mustafa Kurt, 1959'dan 2020'ye kadar sadece 4 yıl ekim ayında Kilis'te yağışın görülmediğini, son 4 aydır da kentin yağış almadığını belirtti.

Marmara'da 3,7 büyüklüğünde deprem Yurt 7 ilde sahte bahis kuponu operasyonu: 48 gözaltı Yurt Arkadaşı "perdeledi" kendisi çaldı Yurt Mavi Vatan kampanyası yurt geneline yayıldı Yurt