Ankara'ya girişlerine izin verilmedi! Polis baro yürüyüşünü durdurdu

Bazı baroların başlattığı ve Ankara’da son bulan Adalet Yürüyüşü’nde gerginlik yaşandı. Polisin Ankara’ya yürüyerek girmesine izin vermediği grupla çevik kuvvet arasında arbede yaşandı. Polis avukatların otobüslerle şehre girişine izin verdi. Ancak avukatlar Ankara’ya yürümelerine izin verilinceye kadar oturma eylemine başladılar.

Abone ol

Baro başkanının eş zamanlı başlattığı yürüyüş kolu Ankara girişinde emniyet güçleri tarafından durduruldu.

Pazartesi günü Ankara’da basın açıklaması yapmak için Ankara’da buluşmayı planlayan avukatların yolu çevik polis tarafından kesildi. Polisler avukatların yürümesine izin vermedi. Ancak otobüslerle girebileceklerini söyledi.

Grup basın açıklaması yapılmak istenen Başkent Üniversitesi yakınlarındaki noktaya yaklaşık 500 metre kala polis tarafından durduruldu ve şehre girişine izin verilmedi.

Baro yöneticisi avukatlarla çevik kuvvet ekipleri arasında arbede yaşandı.

Savunma Yürüyüşü’ne katılan avukatlar şehre girmelerine ve Anıtkabir’e yürümelerine izin verilene kadar oturma başlattı.

FEYZİOĞLU: YÜRÜYÜŞÜN GERÇEK AMACI NE?

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, katıldığı bir televizyon programında “Savunma Yürüyüşü” hakkında şunları söyledi:

“Sorun, gerçekten bu yürüyüş avukatların yargının sorunlarını çözmek için midir. Yoksa başka bir şey için midir?

Bugün yargıya dair hepimizin daha sorunu var. Daha güvenilir bir yargı istiyoruz. Denetim mekanizmalarının olmasını istiyoruz. Bu amaçla çok adım atılıyor. Ama bu hemen çözülmez. Yılların birikimi var. Bunu çözmek kolay değil.

Çoklu baro kavramına karşıyız. 80 baromuz da karşı. Bir ilde birden fazla baro kurulmasına izin veren bir düzenlemeyi istemiyoruz. Yargının üç ayağından biri olan barolar için yanlış buluyoruz. Sayın Cumhurbaşkanına da anlattım”

ADALET BAKANI GÜL: AMACIMIZ SAVUNMAYI GÜÇLENDİRMEK

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, bazı baro başkanlarının başlattığı yürüyüşe ilişkin konuştu.

Gül, "Savunma mesleğini geriye götürecek bir çalışmaya asla destek vermeyiz. Arkadaşlarımız, savunmayı daha güçlendiren, avukatların haklarını daha koruyan ve mesleki örgütlenmeyi daha da güçlendiren bir yapı üzerine çalışma yapıyorlar." dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, yürüyüşe katılan baro ve avukatlara ise şöyle seslendi: "Ortaya çıkan hangi şeye karşısınız? Teklif yok, hangi maddesine karşı çıkıyorsunuz? Ortada henüz bizim bile daha vakıf olduğumuz bir teklif yok."

AYDINLIK MUHABİRİ KABAKTEPE'DEN ADALET YÜRÜYÜŞÜ VE DİĞER BAROLARIN TEPKİSİ

Aydınlık Muhabiri Olcay Kabaktepe, Adalet Yürüyüşü'ne katılan bazı baroların Ankara'ya yürüyerek girme eyleminde son durumu aktardı

Kabaktepe, yürüyüşe katılmayan baroların, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ile birlikte Anıtkabir'e çıktığını söyledi.

Aydınlık muhabiri, yürüyüşe destek vermeyen diğer baroların ise bu hafta içinde Ankara ile çeşitli temaslarda bulunacağını aktardı.

ANKARA EMNİYETİ O İDDİALARA YANIT VERDİ

Ankara Emniyeti yaptığı yazılı açıklama ile baro başkanlarından ve avukatlardan oluşan grubun, yürümek istedikleri güzergahın, belirlenen yerler içerisinde olmadığı gerekçesi ile yürüyüşe müsaade edilmediğini belirtti.

FEYZİOĞLU TBMM BAŞKANI ŞENTOP'U ZİYARET ETTİ

Ziyaretin ardından açıklama yapan Feyzioğlu, Ankara'ya yürüyen bazı baro başkanlarının kent girişinde yürümek istemelerine polisin izin vermediğini hatırlattı.

Feyzioğlu, "Ben de o andan itibaren Adalet ve İçişleri Bakanlarımızla, Ankara Valimizle, Emniyet Genel Müdürümüzle görüşüyorum. Kimseye zararı olmayan bu yürüyüşün engellenmesinin yanlış olduğunu izah ediyorum. En son sayın Meclis Başkanımıza gittim. Kendisi de devrede. Krizin çözüleceğine inanıyorum. Talebimiz silahsız, saldırısız, şiddetsiz herkesin yürüyüş yapma hakkı vardır. Bu yürüyüşün konusuna katılır katılmazsınız ama bunun temel bir hak olduğunu kabul etmek lazım. Saygı duymak lazım. Talepleri nedir. 150-200 metre kadar bir yürüyüş yapacaklar. O yürüyüşün sonunda otobüslere binip Anıtkabir'e gitmek istiyorlar. Bunun kamu düzenini ihlal edecek bir tarafı yok. Sosyal mesafeye ve hijyene dikkat ediliyor" dedi.

ulusal.com.tr

AK Parti'den Tunç Soyer'e tepki: Haddini fazlasıyla aştı Gündem Evlat nöbeti sürüyor Gündem Filistin Büyükelçisi Aydınlık'tan duyurdu: MEB anlaşmasına hazırız Gündem CHP'den tarihi çağrıya "karşıyız" yanıtı Gündem