Yasak kalktı, vaka arttı

İran'da koronavirüsün yayılım hızı artıyor. Nisan ayının sonlarına doğru düşüşe geçen vaka sayısı, yasakların kalkmasıyla yeniden 3 bini geçti.

Abone ol

Yasak kalktı, vaka sayısı yine tavan yaptı.

Kovid-19 salgını İran'da 19 Şubat'ta görülmeye başlandı. Tedbirler peş peşe geldi. Kısıtlamalar da sonuç verdi. Ancak alışveriş merkezleri, restoranlar, kuaförler ve diğer işletmeler ilgili yasaklar kademeli olarak kaldırıldı. Şehirlerarası seyahat de serbest hale getirildi. Bu durum bilançoya olumsuz yansıdı.

İran'da 2 Mayıs'ta 802 olarak kaydedilen vaka sayısı, yasakların kalkmasıyla ay sonuna doğru 2 binlerin üzerine çıktı. Son verilerde vaka 3 bin 117 olarak kaydedildi, 50'nin altına inen ölü sayısı da 81'e yükseldi.

İran Sağlık Bakanı Said Nemeki, halk ve yöneticilerden birçoğunun koronavirüs tehlikesini dikkate almadığını belirtti. "Böyle giderse koronavirüsten son dakika golü yiyeceğiz." dedi.

Normalleşmeyle başkent Tahran caddelerinin de hareketlendiği ve halkın eskisi kadar maske-eldiven kullanımına, sosyal mesafe ve diğer uyarılara dikkat etmediği görülüyor. Kentin en kalabalık meydanlarından İstanbul Dörtyolu, İmam Humeyni Meydanı, Tahran Kapalı Çarşısı gibi noktalardaki yoğunluk dikkatleri çekiyor.

İran'da Kovid-19'dan kaynaklı toplam can kaybı 7 bin 942'ye, vaka sayısı ise 157 bin 562'ye çıkmış durumda...

ulusal.com.tr

İngiltere'de Kovid-19 kaynaklı can kaybı 39 bin 369'a yükseldi Dünya New York'ta sokağa çıkma yasağı tüm hafta devam edecek Dünya Rusya, nükleer silahları kullanma şartlarını belirledi Dünya Zarif, AB ülkelerini ABD'deki olaylara karşı sessiz kalmakla suçladı Dünya