Maden Şehitlerimiz için iş bıraktılar

Birleşik Kamu İş Antalya' da Bir Günlük İş Bıraktı. Siyasi Partiler, Demokratik Kitle Örgütleri, Öğrenciler ve Çok Sayıda Yurttaş Kamu Emekçileriyle Birlikte Haykırdı; "Hükümet İstifa."

Abone ol

Manisa'nın Soma İlçesinde meydana gelen ve tüm ulusu yasa boğan maden faciası için Antalyalılar bugün de sokaklardaydı. Maden şehitlerimiz için bir günlük iş bırakan Birleşik Kamu İş öncüllüğünde bir araya gelen siyasi partiler, demokratik kitle örgütleri ve Antalyalılar İsmet İnönü Kent Meydanı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na yürüyüş gerçekleştirdi. Meydan'daki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakan yurttaşlar 3 dakikalık Saygı Duruşu yaptı. İstiklal Marşı'nı da hep bir ağızdan okuyan kamu emekçilerinin iş bırakma eylemine öğrenciler de destek verdi.

İş Kazası Değil, Toplu Cinayet

Soma'da meydana gelen faciada yaşamlarını yitiren maden şehitlerimiz için bir günlük iş bırakan Birleşik Kamu İş sabah saatleriyle birlikte İsmet İnönü Kent Meydanı'nda birikmeye başladı. İşçi Partisi, HKP, ADD, CKD, TÖVİŞ ve çok sayıda Antalyalı da kamu emekçilerinin iş bırakma eylemine katılarak destek verdi. Kent Meydanı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na 'İş Kazası Değil Katliam. Hükümet İstifa' yazılı dev pankartın ardından yürüyen yurttaşlar "Soma İşçisi Yalnız Değildir", "Soma'nın Ateşi AKP'yi Yakacak", "Hükümet İstifa" sloganlarını attı. Alkış, ıslık ve siren sesleriyle yürüyen yurttaşlara Antalyalıların da desteği yoğun oldu. Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasının ardından 3 dakikalık saygı duruşu yapıldı. Çevre de bulunan yurttaşlar, esnaf ve turistler de saygı duruşuna eşlik etti. İstiklal Marşı hep bir ağızdan okundu. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Antalya Temsilcisi ve Eğitim-İş Şube Başkanı Mehmet Balık açıklamasında, ancak savaşlarda yaşanabilecek bir acıyla karşı karşıya kalındığına dikkat çekti. Soma'da meydana gelen ve yüzlerce madencimizin yaşamına sebep olan olayı 'iş kazası değil, açıkça toplu cinayet' olarak değerlendiren Balık, facianın sorumlusunu 'başta siyasal iktidar olmak üzere işçi kanıyla servetlerini arttıran sermaye' olarak ifade etti.

İşçi Memur El Ele, Birleşik Mücadele

Tüm işçi sınıfı örgütlerine seslenen Balık mücadelede birleşmenin önemine vurgu yaptı. Balık; "Haklarımızın alınmasının ve kanımızın akmasının durdurulmasının tek yolu sermaye ve işbirlikçi hükümete karşı birlikte ve kararlı bir mücadeleyi örgütlemektir" diye konuştu.

Hükümeti Göreve Çağırdı

Soma başta olmak üzere tüm iş cinayetlerinde yaşamını kaybedenlere rahmet, yakınlarına ve ulusumuza baş sağlığı dileyen Balık, şuan itibariyle kurtarılmayı bekleyen madencilerimizin de bir an önce gün ışığına kavuşturulması için hükümeti göreve çağırdı.

Bir Avuç Kömür İçin, Bir Ömür Nerede?

Açıklamanın sürdürdüğü sırada alkışlarla Meydan'a öğrenciler geldi. "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz", "Hükümet İstifa" ve "Bir Avuç Kömür İçin Bir Ömür Nerede" sloganlarını atan öğrenciler, Kamu emekçileriyle birlikte oturma eylemi yaptı. Yaklaşık bir saat süren oturma eyleminin ardından grup sloganlar eşliğinde meydandan ayrıldı.

Haber-Fotoğraf: Devrim Dönmez

ulusalkanal.com.tr

Soma’da yandık Yatağan’da yanmayalım Ekonomi Faciadan kurtarılan işçi o anları anlattı Ekonomi 'Manzara korkunçtu' Ekonomi Antalya halkı sendikaları göreve çağırdı Ekonomi