Ortaöğretime geçiş kaosu

Okulların açılmasına 15 gün kaldı; ancak istemediği liseye kayıt edilen on binlerce öğrenci ve velileri endişeli. Sadece veli ve öğrenciler de değil eğitimcilerde bir o kadar kaygı duyuyor. Eğitim-İş 1 Nolu Şube Başkanı Ali Saraç, TEOG karmaşasının altında "eğitimdeki özelleştirme ve gericileştirme girişimlerinin" yattığını düşünüyor.

Abone ol

Teog'un adı "orta öğretime geçis kaosu" olarak yazıldı eğitim tarihine... On binlerce öğrenci istemediği liseye kayıt edildi. Kimisi evinden kilometrelerce uzağa yollandı. Kimileri zorla imam hatibe. Nakil için okul okul dolaşan veliler çocukları için endişeli.

Eğitim sendikaları da lise yerleştirmeleri konusunda çok sayıda şikayet alıyor. Eğitim-İş Sendikası İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Ali Saraç TEOG kaosunun temelinde özelleştirme ve gericileşme politikasının yattığını görüşünde.

İstemediği okula kayıt edilenlere "İmam hatip ve özel okul" dayatmasının yapıldığını söyleyen Saraç, özel okullara yapılan teşviklere dikkat çekti.

ulusalkanal.com.tr

Ölme riskini yüzde 24 azaltıyor! Sağlık AÖF öğrencilerine müjdeli haber Sağlık Okula başlayacak çocuklara nasıl davranmalı? Sağlık ÖSYM 2015 sınav takvimini açıkladı Sağlık