Gözler kobani fezlekelerine çevrildi

Eski HDP Milletvekili Tuma Çelik’in yasama dokunulmazlığı kaldırıldı. Meclis Genel Kurulu’nda yapılan oylamada dokunulmazlığın kaldırılması kararı oy çokluğuyla alındı. Tecavüz suçlamasıyla hakkında iddianame düzenlenen Tuma Çelik’in yargılanmasının önü açıldı.

Abone ol

Nitelikli cinsel saldırı ve tehdit suçlamasıyla hakkında fezleke düzenlenen Bağımsız MardinMilletvekiliTuma Çelik hakkında Meclis Hazırlık Komisyonu’nda rapor hazırlanmıştı. Raporun getirildiği Meclis Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu Çelik’in dokunulmazlığının kaldırılmasına karar vermişti. Son seçimde HDP'den milletvekili olan Tuma Çelik’in dosyası nihai karar için Meclis Genel Kurulu’na geldi.

Genel Kurul’da Çelik’in dokunulmazlığının kaldırılmasına oy çokluğu ile karar verildi.

Karar ile birlikte eski HDP Milletvekili Çelik’in yargılanmasının önü açıldı. Yargı, Tuma Çelik hakkında soruşturma ve kovuşturmaya devam edilebilecek.

Öte yandan gözler 6-8 Ekim soruşturması kapsamında 7 HDP'li vekil hakkında hazırlanacak fezlekeye çevrildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma kapsamında HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Milletvekilleri Garo Paylan, Meral Danışbeştaş, Hüda Kaya, Saruhan Oluç, Sezai Temelli ve Serpil Kemalbay’ın dokunulmazlığının kaldırılmasını isteyecek.

SON DAKİKA! Marmaraereğlisi'ni hortum vurdu Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Kriz çözüldüğünde, Suriye'deki varlığımız sona erecek" Gündem Trump, Çin'i hedef aldı: "Çin, bu ülkeye ve dünyaya yaptıkları için büyük bir bedel ödeyecek" Gündem İzmir’de 25 kaçak göçmen yakalandı Gündem