Türkiye'den Macron'un sözlerine tepki

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Libya üzerinden Türkiye'yi hedef aldı. Dışişleri anında tepki gösterdi, Fransa'nın teröristleri Sarayda ağırlaması hatırlatıldı. Macron'ın Halife Hafter'e destek vermemesi istendi.

Abone ol

Elysee Sarayı'nda Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'i ağırlayan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Libya'daki son gelişmeler üzerinden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi.

Macron, Erdoğan'ı, Libya konusunda verdiği sözü tutmamakla suçladı.

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki varlığını da hedef aldı Macron. Türkiye'yi "tahriklerde ve haksız müdahalelerde" bulunmakla suçladı.

Macron, Fransa ve Yunanistan arasında güvenlik alanında işbirliğinin geleşeceğini söyledi. Fransız deniz kuvvetlerinin, Doğu Akdeniz bölgesindeki varlığını artıracağını duyurdu.

Bu açıklamalara Dışişleri'nden sert yanıt geldi. Libya'daki esas sıkıntıların Fransa'dan kaynaklı olduğu ve Fransa'nın Libya’daki doğal kaynaklar üzerinde söz sahibi olmak için Hafter’e destek verdiği belirtildi.

Fransa'nın Cezayir'de yaptığı katliamlara değinildi ve Hafter'e verilen desteğin kesilmesi istendi.

Dışişleri, Fransa'nın Suriye’nin toprak bütünlüğünü tehdit eden teröristleri Sarayı'nda ağırladığı da hatırlatıldı.

ulusal.com.tr

Manisa'da deprem (30 Ocak 2020 Kandilli Rasathanesi-AFAD son depremler) Gündem Bakan Kurum açıkladı! O kişiler hakkında hukuki süreç başlatılacak Gündem Avrupa Parlamentosu şaşırtmadı! Uyardık Gündem Bahçeli'den ABD'nin sözde barış planına tepki Gündem