Devlet Bahçeli: Biz başkaları gibi günübirlik tavır alamayız

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "2019'u 16 Nisan'ın rövanşı olarak algılayanlar hayır cephesini genişletme arayışlarındalar. Şu hususun altını kalın olarak çizmek isterim ki, biz başkaları gibi günübirlik tavır alamayız." dedi.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Manisa programı kapsamında Salihli'deki temel atma ve toplu açılış törenine katıldı.

Bahçeli, burada yaptığı konuşmada, 16 Nisan'daki Anayasa referandumuyla sistemsel sorunlardan kaynaklanan siyasi belirsizlik bilmecesine son verildiğine dikkati çekerek, "16 Nisan'da yapmış olduğu tercih ne olursa olsun her vatandaşımız bizim için aynı ölçüde saygıya ve itibara layıktır. Gelin görün ki 'hayır' verenlerin sözcülüğünü üstlenen CHP 16 Nisan'ı kaybedilmiş bir müsabaka zannederek rövanşını almaya kalkmakta, debelendiği yerde sürekli patinaj yapmaktadır. İlave olarak yanına yöresine de Kandil'den yönetilen kuklaları ve iplerinin kimin elinde olduğu malum olan güruhu almış durumdadır." diye konuştu.

"Ülkülerimizden ödün vereceğimizi umanlar dünya durdukça buna şahit olamayacaklardır"

Türk milletinin onayından geçen referandum sonucunu kabullenmeyenlerin, bugünlerde blok siyaseti inşa ve imal etme arayışında olduğunun altını çizen Devlet Bahçeli, şöyle devam etti:

"2019 Cumhurbaşkanı seçimini, 16 Nisan'ın rövanşı olarak algılayanlar hayır cephesini genişletme arayışlarındalar. Şu hususun altını kalın olarak çizmek isterim ki, 15 Temmuz'dan sonra tezahür eden milli dayanışma ruhuna karşı sorumsuz davranamayız. Başkaları gibi günübirlik tavır alamayız. Önce ülkem ve milletim demenin özü de budur. Sözlerimiz tercüme etmeye gerek kalmayacak şekilde nettir. Pazarlık yaparak, al ver ilişkilerine girerek, arka kapı siyaseti yapmak bize yabancı ve uzaktır. Siyasi çıkar beklentisiyle yüksek ülkülerimizden ödün vereceğimizi umanlar dünya durdukça buna şahit olamayacaklardır."

"Hain emellerin dozunda inanılmaz artışlar gözlemlenmektedir"

"Bin yıldır yurt tuttuğumuz Anadolu'dan atılmamız için her yola başvurulmaktadır." diyen Bahçeli, çok boyutlu, çok aktörlü terör tehdidiyle Türkiye'yi kuşatma gayretlerinin tedavülde olduğunu ifade etti. Bahçeli, IŞİD'ten DHKP-C'ye, PKK/PYD'den FETÖ'ye varıncaya kadar çok sayıda terör örgütünün Türkiye'nin üzerine salındığını, alçakça saldırtıldığını aktararak, şu değerlendirmede bulundu:

"Ülkemize karşı terör örgütlerini kimlerin beslediği ortadadır. ABD, terör örgütlerine zırhlı araç ve ağır silah vermekten henüz vazgeçmiş değildir. Bu, açık bir düşmanlık alametidir. Bu, korkunç bir husumetin ifşasıdır. Bir terör örgütünü başka bir terör örgütüyle iş birliği yaparak bitirebileceğini zannedenlerin asıl hedefi Türk milletidir. Suriye'de adeta IŞİD'e kaç, PKK/PYD'ye tut tiyatrosu sergilenmektedir. Ne kaçan tutulmakta, ne de tutulanlar cezalandırılmaktadır. Suriye'de iç savaşın başladığı günden bugüne kadar IŞİD, PKK/PYD arasında gizlenemez ilişki ve irtibat vardır. IŞİD bahanesiyle PKK/PYD önce parlatılmış, ardından palazlandırılmış, sonra silahlandırılmıştır."

NATO tatbikatındaki "Atatürk ve Erdoğan düşmanlığı" skandalı

Norveç'te yapılan NATO tatbikatındaki "Atatürk ve Erdoğan düşmanlığı" skandalına değinen Bahçeli, NATO'nun bir masa başı tatbikatında Türkiye'nin açıkça hedef alındığını söyledi.

Devlet Bahçeli, cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın düşman safında gösterildiğini anımsatarak, "Genelkurmay Başkanımıza Kanada'da yapılan hakaretamiz ve hayasız karalama ve aşağılama asla kabul edilemeyecek bir ilkellik ve art niyetliliktir. Bu durumun izahı ve özrü asla mümkün değildir. Yaşananlar bir yanlışlıktan öte kasıtlıdır, kalleşliktir. Anlaşılan o ki 15 Temmuz FETÖ merkezli darbe girişiminde payı ve dahli bulunanlar hala boş durmuyorlar. Son günlerde yaşanan iğrenç hadiseler bir ayıptan, bir yanlıştan, bir aymazlıktan öte ülkemizle alakalı karanlık emellerin açığa çıkmasıdır." ifadelerini kullandı.

Soçi zirvesinin kararları tartışılıyor Gündem NATO madalyasını iade eden emekli Binbaşı Zafer Oğuz'dan Ulusal Kanal'a özel açıklamalar Gündem AKP’nin eğitim müfredatına karşı Vatan Partisi’nin başlattığı kampanya sürüyor Gündem "Türkiye de Avrupa ülkeleri de NATO'dan çıkacak" Gündem