Danıştay devrimlere sahip çıktı

Danıştay, Atatürk devrimlerine sahip çıktı. Yüksek Mahkeme, Milli Eğitim Bakanlığı’nın müdür ve müdür yardımcılığı sınavlarından İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi sorularını çıkarması kararını durdurdu. Danıştay gerekçeli kararında, “Burası Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’dir. Eğitim ve Öğretim Atatürk İlke ve İnkılapları doğrultusunda yapılır” ifadesi kullanıldı.

Abone ol

Milli Eğitim Bakanlığı müdür ve müdür yardımcılığı sınavlarından Atatürkçülük dersi sorularını çıkardı. Danıştay kararı durdurdu.

ES//

“Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine Dair Yönetmelik” ile müdür ve müdür yardımcılığı sınavından T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi çıkartılmasında önemli bir karar alındı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın aldığı karar, önce Eğitim İş Sendikası tarafından Danıştay’a taşındı.

Danıştay kararını geçen hafta açıkladı. Kararda Anayasa’nın 42’nci maddesinde yer alan “eğitim ve öğretim Atatürk İlke ve İnkılapları doğrultusunda yapılır” ifadesine atıfta bulunuldu.

Eğitim-İş Ankara Bir Nolu Şube Başkanı Turgay Kaçan, kararın Milli Eğitim Bakanlığı’na yanıt niteliğinde olduğunu söyledi.

Haber: Cem Bayan

ulusalkanal.com.tr

Öğrenciler dikkat! Süre uzatıldı Sağlık YÖK Başkanı Saraç: 2017'de açık uçlu testler yer alabilecek Sağlık Burdur'da sağlıkçılar sistemin yeniden düzeltilmesini istedi Sağlık Sağlık Bakanı Recep Akdağ'dan 'sezeryan' açıklaması: İzin vermeyeceğim Sağlık