CHP'den PKK açılımı için teklif

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Toplumsal Mutabakat Komisyonu ve Ortak Akıl Heyeti kurulması teklifini yeniden Meclis Başkanlığı'na sundu. CHP’nin seçim bildirgesinde de yer alan komisyon teklifinin hedefi PKK açılımını Meclis’e taşımak. Teklif edilen komisyonun görevi ise askeri operasyonların durması, çözümün masada konuşulması.

Abone ol

CHP, PKK açılımını Meclis’e taşımak için ilk teklifini yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Toplumsal Mutabakat Komisyonu kurulması teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sundu. Meclis dışında da Ortak Akıl Heyeti kurulması talebini iletti.

CHP’nin seçim bildirgesinde de yer alan teklifin gerekçesi olarak, terör sorununun güvenlik eksenli politikalarla çözülemeyeceği gösterildi.

Gerekçede, silahlı çatışmaların ve terör yöntemlerinin binlerce yurttaşın ölümüne neden olduğu, ülkenin ekonomik kaynaklarının heba olduğu ve bu çatışmaların kutuplaşmaya neden olduğu belirtildi.

Kurulması durumunda komisyonun toplumsal barışı sağlayacak demokratik bir çözüm için çalışacağı ifade edildi.

PKK ile açılımın devam etmesi gerektiğini savunan CHP seçim bildirgesinde açılımın Meclis içinde yapılmasını talep etmişti.

ulusalkanal.com.tr

Erdoğan talimat verdi, AKP teşkilatları ve muhtarlar harekete geçti Gündem PKK, MOSSAD aklıyla hareket ediyor Gündem Sol neden şaşkın bakıyor? Gündem Ulusal Kanal Fransız Anayasa Mahkemesi’nin karar dosyasına ulaştı Gündem