''İslam üniversitesi YÖK mevzuatına aykırıdır''

Biri devlet, 2'si vakıf 3 üniversitenin kurulmasını öngören tasarının yasalaşması eğitim çevrelerinde rahatsızlıkla karşılandı. Üniversitelerden birini TÜRGEV’in kuracak olması tartışmayı başlatırken Türkiye Uluslararası İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi adıyla özel statülü üniversitelerin inşasına da tepkiler geldi.

Abone ol

TBMM Genel Kurulu’nda, üç üniversitenin kurulmasını öngören yasa tasarısının kabul edilmesi itirazları da beraberinde getirdi.

Kanuna göre, İstanbul’da Türkiye Uluslararası İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi adıyla bir üniversite kurulacak. Üniversite Danışma Kurulu’nda başta Diyanet İşleri Başkanlığı olmak üzere birçok bakanlıktan üst düzey görevliler yer alacak.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Üniversite Bürosu Başkan yardımcısı Prof. Dr. Zafer Kars söz konusu üniversitenin özel statülü olmasının YÖK mevzuatına aykırı olduğunu söyledi.

Kanunda TÜRGEV’in İbn Haldun Üniversitesi kurmasını öngören düzenleme de bulunuyor. Üniversite öğrencilerine göre de söz konusu yasayla eğitimin daha da ticarileşmesi hedefleniyor. Diyanetin yükseköğrenim alanına girmesi itiraz edilen noktaların başında geliyor.

ulusalkanal.com.tr

Eski ÖSYM Başkanı hakkında sıcak gelişme Sağlık Bu sefer otizm için yandı Sağlık ÖSYM'den ALES açıklaması Sağlık 100 kişi hastanelik oldu! Sağlık