Erdoğan ile Davutoğlu iki ayrı konuda ters düştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu iki ayrı konuda ters düştü. Erdoğan "teröre destek verenler vatandaşlıktan çıkarılsın" dedi, Davutoğlu böyle bir çalışma olmadığını söyledi. Son açıklamayı yapan Adalet Bakanı Bozdağ ise "gerekli çalışmalar yapılacak" dedi. Erdoğan ile Davutoğlu'nun karşı karşıya geldiği diğer konu ise tutuksuz yargılamalarla ilgiliydi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “terör örgütü yandaşlarının vatandaşlıktan çıkarılması gerektiğini" söyledi. Ardından hükümetten peşpeşe açıklamalar geldi.

İlk açıklama Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan geldi. Finlandiya ziyaret öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda yaptığı basın toplantısında konuşan Davutoğlu, "Şu an olgunlaşmış bu tarz bir çalışmamız veya üzerinde tartışılmış bir konu yok” dedi.

Benzer bir açıklama da Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuştan geldi. Kurtulmuş, "Vatandaşlıktan çıkarılma konusunda Adalet Bakanlığı'nın henüz yaptığı bir çalışma yok ama ihtiyaç olursa yapılır" dedi.

Son sözü ise Adalet Bakanı Bekir Bozdağ söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinin yeni düzenlemeler öngördüğünü belirten Bekir Bozdağ, "Bu açıklamaya ilişkin çalışmalar yapılacaktır" dedi.

Erdoğan ile hükûmet tutuksuz yargılanma konusunda da karşı karşıya gemişti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Avukatlar Günü'nde yaptğı konuşmada "Neymiş, akademisyenler tutuksuz yargılansınmış. Suçluysa, yardım ettiyse tutuklu yargılanacak. Diğerinden onun ne farkı var?" demişti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ise tutuklu akademisyenler için 29 Mart'ta ortaya koyduğu tavrı sürdürdü. Davutoğlu Esenboğa'da yaptığı açıklamada ikinci kez, “nihai karar verilene kadar tutuksuz yargılamanın esastır” ifadesini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

Ankara'da PKK'lı canlı bomba yakalandı Gündem Ankara'da PKK'lı canlı bomba yakalandı Gündem Operasyonlarda sivil hassasiyeti Gündem Operasyonlarda sivil hassasiyeti Gündem