Mehmet Perinçek, Ermeni iddialarını Russia Today'de anlattı

Tarihçi ve siyaset bilimci Dr. Mehmet Perinçek, 1915 olaylarının batılı ülkeler tarafından istismar edildiğini söyledi. Russia Today televizyonuna konuşan Perinçek 1915 yılının bütün Osmanlı vatandaşları için acılarla dolu olduğunu belirtti, “Ermeni meselesi üzerinden Türkiye’nin bölünmesi hedefleniyor” dedi.

Abone ol

Tarihçi ve siyaset bilimci Dr. Mehmet Perinçek, emperyalist ülkelerin 1915 olaylarını istismar ettiğini söyledi.

Russia Today televizyonunda konuya ilişkin açıklamalar yapan Perinçek, 1915 olaylarında sadece Ermenilerin yaşamını kaybetmediğini belirtti, dönemin tüm Osmanlı vatandaşları için büyük trajedilere sahne olduğunu ifade etti.

Batılı ülkelerin bu konuyu sürekli gündeme getirmesinin Ermenilerin çektiği acılara karşı sorumluluk duygusundan kaynaklanmadığını ifade eden Perinçek, “1915 Olayları tarihi değil siyasi amaçlar üzerinden şekillendiriliyor” dedi.

Dr. Mehmet Perinçek, Ermeni Meselesi’nin Emperyalist devletler tarafından Türkiye’yi bölmek için bir araç olarak kullanıldığını vurguladı.

Dr. Mehmet Perinçek aynı programa katılan AİHM davasında Ermenistan'ın avukatı olan Geoffry Robertson’a da yanıt verdi. Perinçek 1915 olaylarının soykırım olduğunu iddia eden Robertson’a AİHM’in İsviçre kararını hatırlattı.

AİHM Kararının sadece ifade özgürlüğü üzerinden okunamayacağını ifade eden Perinçek, bu kararın aynı zamanda 1915 olaylarının Holokost ile aynı kategoride olmadığını belgelediğini vurguladı.

ulusalkanal.com.tr

Zehir yüklü gemi Türkiye'de Gündem Kamu görevlilerinin yargılandığı davada sanık savunmları alındı Gündem Tansel Çölaşan yeniden Genel Başkan seçildi Gündem İstanbul'a 8 yeni tünel Gündem