Trump’a kötü haber

Ekonomik yaptırım tehditleri ile dünyaya meydan okumaya çalışan ABD Başkanı Donald Trump iç siyasette köşeye sıkışmış durumda ... Trump'a son darbe eski avukatı Michael Cohen'den geldi. Trump'a yöneltilen başkanlık seçimlerinde Rusya ile işbirliği dahil çeşitli suçlamalarla ilgili yargılanan avukat Cohen, FBI ile işbirliği yaparak itirafçı oldu. ABD'de, davanın Trump'ı başkanlık koltuğundan edebileceği değerlendirmeleri yapılıyor.

Abone ol

ABD'nin 45'nci başkanı koltuğa oturduğu 2016'dan bu yana seçimlere hile karıştırdığı ve Rusya'yla işbirliği yaptığı suçlamalarıyla boğuşuyor. Donald Trump, iç politikada her geçen gün daha da köşeye sıkışıyor.

70 yaşındaki Trump'a, seçildiği günden bu yana ciddi suçlamalar yöneiltiliyor. Bunların başında ise Rusya'nın 2016'daki seçimlere Trump'ın bilgisi dahilinde müdahale ettiği iddiası.

Ülkeye ihanet anlamına gelen bu suçlama uzun süredir FBI'ın gündeminde. ABD Federal Soruşturma Bürosu ajanları, özel yetkili savcı Robert Mueller'den aldıkları yetkiyle, Trump'ın kişisel avukatı Michael Cohen'in New York'taki bürosuna baskın yapmış, çok sayıda belgeye el koymuştu.

Soruşturma her geçen gün derinleştirilirken, Trump'ı zora sokacak bir gelişme yaşandı. ABD Başkanının eski avukatı Cohen, hakkındaki iddialarla ilgili FBI ile uzlaşma yoluna giderek itirafçı oldu.

Trump'ın kampanya sürecine ilişkin suçlamalarla yargılanan Cohen, FBI yetkililerine teslim olduktan sonra New York'ta mahkemeye çıkarıldı. 8 farklı suçlamayı kabul eden Cohen'in mahkemede, Trump'ın lehine kampanya finans kurallarını ihlal ettiğini kabullendiği belirtildi.

Bir başka önemli gelişme ise Trump’ın eski kampanya direktörü Paul Manafort'un yargılandığı davada yaşandı. Manafort; Vergi kaçırmak, banka dolandırıcılığı ve yabancı bankalardaki hesaplarını beyan etmemekle ilgili 18 suçlamadan 8’i hakkında suçlu bulundu. Manafort, 2016 ABD Başkanlık seçimlerine Rusya'nın olası müdahalesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında yargılanıyordu.

Manafort'un bir Rus avukatın Trump'ın ekibine gizli bilgiler vermeyi vaat ettiği önemli buluşmada yer aldığı da ortaya çıkmıştı.

Kararı "Üzücü" olarak nitelendiren ABD Başkanı Trump “Onun için çok üzgünüm. Dava beni kapsamıyor. Rusya ile gizli bir anlaşma yok. Bu bir cadı avı" ifadelerini kullandı.

ulusal.com.tr

Rusya ve Çin'den ortak tatbikat Dünya Amerika, Doğu Akdeniz'de gerilimi tırmandırmanın peşinde Dünya Avrupa'dan ABD'ye SWIFT yanıtı Dünya ABD'nin yeni yaptırım hazırlıkları Dünya