Pekin: Yaralılar bahane edilerek evdeki PKK'lılar kaçırılmak isteniyor

HDP'li vekillerin Cizre'deki ev için yaptıkları "Yaralılar var ve ambulans gitmiyor" propagansında gizlenen gerçek aydınlandı. Dikkatlerin çevrildiği evde PKK'nın bölge sorumluları Mamo ve Rozan adlı iki teröristin olduğu belirlendi. Kandil'den de "ne yapıp edip Mamo ve Rozan'ı sağ çıkarın" talimatının geldiği öğrenildi. Eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin'e göre de yaralılar bahanesiyle operasyonların durdurulup PKK'lıların kaçırılmak istendiğini kaydetti.

Abone ol

Şırnak Cizre'deki bir binada yaralıların olduğu ve ambulansın gitmediği iddiasının altında yatan gerçek ortaya çıktı.

Güvenlik birimlerinin kuşattığı ve ambulanslar gönderildiğinde ateşin açılan evin içinde Kod adları "Mamo" ve "Rozan" olan biri kadın, iki teröristin bulunduğu netleşti. Vatan Gazetesi iki teröristin PKK'nın bölge sorulusu olduğunu yazdı.

PKK yöneticisi Sabri Ok'un da telefonla "Mamo" ve "Rozan" kod adlı teröristlerin binadan mutlaka sağ olarak çıkarılması talimatını verdiği belirlendi. PKK'lı Ok'un "bunun için ne gerekiyorsa yapılsın" dediği kaydedildi.

Eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, söz konusu PKK'lıların yararlıların kurtarılması bahanesiyle bölgeden kaçırılabileceğini belirtti. Pekin, Avrupa kamuoyunun dikkatini çekerek operasyonların durdurulmak istendiğini kaydetti.

PKK içindeki yabancı lejyonerlere dikkat çeken Pekin, bu kişilerin operasyon bölgesinde olma ihtimalini üzerinde durdu.

ulusalkanal.com.tr

7 kişi suç üstü yakalandı Gündem Otogarda canlı bomba düzeneği ve silahlarla yakalandılar Gündem Davutoğlu: Puslu havayı seven bütün çakallar harekete geçti Gündem Başbakan Ahmet Davutoğlu: O sanatçıya sesleniyorum... Gündem