Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek işten çıkarılan IFF işçilerini ziyaret etti

Kocaeli'ndeki IFF fabrikasında işçilerin sendikal mücadelesi sürüyor…Tek Gıda –İş Sendikasının yetkisini tanımamakta ısrar eden IFF işvereni, sendaikaya üye olan iki işçiyi daha işten attı. Direnişe devam eden işçilere Vatan Partisi Genel Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'ten destek geldi.

Abone ol

Kocali'nin Gebze ilçesinde kurulu Amerikan Firması IFF Aroma ve Esans fabrikasında işçilerin sendikal mücadelesi yaklaşık bir ayı geride bıraktı. Tek Gıda –İş Sendikasının yetkisini tanımamakta ısrar eden IFF işvereni ise iki işçiyi daha işten çıkardı. İşten atılan işçilerin sayısı 26’ya yükseldi.

Ulusal Kanal'a konuşan işçiler, sendikalı oldukları için işverenin kendilerine mobing uyguladığını ve hukuksuz gerekçelerle işten attığını belirtiler. İşçilerin mesajı net; "mücadeleye devam..."

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, direnişteki işçileri ziyaret etti. İşçiler, Doğu Perinçek’e sürpriz bir karşılama yaptı.

Konuşmasında özürlüğün ve örgütlülüğün önemine vurgu yapan Perinçek, “Özgürlüğü getiren sendikalaşmaktır, hep birlikte başaracağız” dedi.

Tek Gıda – İş Sendikası Örgütlenme Sorumlusu Yunus Durdu ise, Amerikan İFF şirketinin hukuk tanımaz bir tutumda olduğunu söyledi.

Aroma ve Esans şirketiyle ilgili sağlık konusunda vatandaşları uyaran Durdu, yaklaşan 1 Kasım seçimleri için de konuştu.

HABER-KAMERA: ŞENGÜL DERİN

ulusalkanal.com.tr

Açık peynir satılamayacak! Peki bu yeni düzenleme pazarları nasıl etkileyecek? Ekonomi AKP'nin kadrolaşmasına tepki gösterdiler Ekonomi Gelir testine girmeyenler için bugün süre doldu Ekonomi IMF'den Türkiye'ye önemli uyarı: Az gelişmiş ekonomiler... Ekonomi