Görüşme konusunda mutabakata varıldı!

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile ABD Dışişleri Bakanı John Kerry İran nükleer görüşmeleri ile ilgili yarın bir araya gelecek. Görüşmeye, katılımcı ülkelerin Dışişleri Bakanları da katılacak. Görüşmeden sonra, sorunun çözümüne ilişkin siyasi temellerin ilan edilmesi bekleniyor

Abone ol

İsviçre'nin Lozan kentinde gerçekleşen İran'ın nükleer programına ilişkin görüşmeler yarın Dışişleri Bakanlığı düzeyinde yapılacak. ABD ve Rusya Dışişleri Bakanları yanında katılımcı ülkeler de görüşmede yerini alacak.

Görüşmelerin son turu perşembe günü başlamıştı. Yarın yapılacak görüşmelerde, sorunun çözümünün temellerini belirleyen bir siyasal çerçeve anlaşmasının da ilan edilmesi bekleniyor. Kapsamlı anlaşmanın ise Temmuz 2015'te imzalanması planlanıyor.

Öte yandan, ABD Başkanı Barack Obama ile Almanya Başbakanı Angela Merkel yaptıkları telefon görüşmesinde konuyu ele aldı.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre iki lider "İran'ın, müzakere sürecinde henüz çözümlenmemiş bazı sorunlarla ilgili gerekli bazı kararları alması gerektiğini" düşünüyor.

Konuyla ilgili bir açıklama da Almanya'dan geldi. Dışişleri Bakanı Steinmeier, İran ile nükleer müzakereler konusunda "10-12 yıllık görüşmelerin ardından oyunun sonuna yaklaştık" dedi.

ulusalkanal.com.tr

ABD terörü kaç milyon kişiyi öldürdü? İşte rapordaki o korkunç rakam Dünya Erdoğan'a sert yanıt! Dünya Nasrallah'tan sert Yemen tepkisi Dünya İşte Yemen'de son durum Dünya