3 bin yıllık Erciş üzümü yetiştirilecek

Van'da çiftçiler 3 bin yıllık endemik bir tür olan Erciş üzümünü yetiştirmeleri için desteklenecek. Erciş Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yetiştirilen 150 bin adet endemik Erciş üzüm çeliği, çiftçilere ücretsiz dağıtılacak.

Abone ol

Van'ın Erciş ilçesinde Urartu medeniyetinden kalma bağcılık kültürü yeniden canlandırılmaya çalışılıyor. Erciş Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yetiştirilen 3 bin yıllık endemik 150 bin Erciş üzüm çeliği, çiftçilere ücretsiz verilecek.

Bölge halkı için önemli gelir kaynağı olan Erciş üzümü, lezzeti, iri tanesi ve ince kabuğuyla rağbet görüyor. Geçmişi binlerce yıllık Urartu medeniyetine kadar uzanan Erciş üzümünün çelikleri, 200 yıldır bu işle uğraşan bir aileden elde edildi.

Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu, yaklaşık 2500 yıllık geçmişi olan Erciş Üzümü'nü yaygınlaştırmaya çalıştıklarını söyledi.

Erciş üzüm çeliğini tüpleme yöntemiyle yetiştirdiklerini söyleyen Mehmetbeyoğlu, projenin hedeflerini anlattı.

ulusal.com.tr

Düzce'de yoğun sis etkili oluyor Yurt Uşak'ta orman yangını Yurt Sarımsakta hasat sezonu başladı Yurt Doğu Karadeniz'de çay hasadı başladı Yurt