Kritik Gara operasyonunun perde arkası: Türk Ordusu Gara üssünü yerle bir etti

Türk ordusu Gara üssünü yerle bir etti. Operasyonun perde arkası Türkiye'nin gücünü bir kez daha gösterdi. PKK'nın Kandil-Sincar-Suriye hattında 9 yıldır çalıştığı gizli üssü nasıl tespit edildi?

Abone ol

PKK'yı ele veren solunum cihazları oldu. Garaüssündeki Kovid-19 hastaları kampın yerle bir edilmesine olanak sağladı.

Zor koşullara rağmen Türk ordusunun gece saatlerinde Gara’ya düzenlediği operasyonun ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Aydınlık Gazetesi'nin güvenlik kaynaklarından edindiği bilgilere göre operasyonun perde arkasında önemli çalışmalar var.

Türk Silahlı Kuvvetleri, başarılı ve bir o kadar da zahmetli harekâta imza attı. Hedefte PKK’nın Kandil-Sincar-Suriye hattında 9 yıldır çalıştığı gizli üssü vardı. Bölgeye solunum cihazları götürülmesinin tespit edilmesi ve 28 korona hastasının taşınmasının İHA’lara takılmasıyla o kamp ortaya çıktı.

Türk güvenlik ve istihbarat birimleri harekât öncesinde yoğun bir çalışma yaptı. Gara bölgesinin koşulları yıpratıcıydı. Coğrafi ve fiziki zorluklara soğuk kış şartları da eklenmişti. Ancak operasyonlar kararlılıkla gerçekleştirildi. Gara bölgesinde 7 farklı bölgede terör örgütü PKK’ya yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. Bölgede operasyon öncesinde 5 ay süre ile yerel istihbarat unsurları ve İHA’lardan alınan tüm görüntüler değerlendirildi.

PKK aslında Gara bölgesini pek kullanmıyordu. Burayı zor günler için hazırlamıştı. Kandil ve Sincar’da sıkıntıya düşerse burası kullanılacaktı. Öyle de oldu. PKK, Gara bölgesini Kandil-Sincar hattındaki geçiş merkezlerinden biri haline dönüştürdü.

PKK’nın Gara bölgesine solunum ve tıbbi cihazlar götürdüğü bilgisine ulaşıldı. Eş zamanlı olarak İHA’lara bir sevkıyatın görüntüleri takıldı. Yapılan sevkıyatın koronavirüse yakalanmış 28 örgüt elemanı olduğu bilgisine ulaşıldı. Elde edilen bilgileri değerlendiren Türk Ordusu ve Türk istihbaratı bölgeyi izlemeye aldı. Yapılan son inceleme ve değerlendirmelerden sonra TSK harekete geçti.

TSK, bölgede küçük timler halinde ve havdan 4 İHA’dan gelen anlık görüntülerle ilerledi. Havada bir SİHA ise devamlı hareket halindeydi. Bölge mayınlı olduğu için askerler ağır ve koordinasyon içinde ilerledi. Operasyonda etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 53 oldu.

Soylu ve Akar'dan Kılıçdaroğlu'na ziyaret Gündem Türkiye'nin tepkisi sonrası ABD'li yetkililer PKK katliamını kınadı Gündem HALK TV'den PKK'sız Gara haberi: Terör örgütü PKK'yı başlığa taşımadı Gündem Feyzioğlu'ndan YÖK açıklaması Gündem