Lavrov: IŞİD'e karşı ABD ile hazırladığımız tasarıyı BM Güvenlik Konseyi'ne sunacağız

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD ile birlikte IŞİD'e karşı ortak karar tasarısı hazırladıklarını açıkladı. Tasarı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne sunulacak.

Abone ol

Rusya ve ABD, IŞİD'e karşı ortak bir karar tasarısını Birleşmiş Milletler Güvelik Konseyi'ne sunacak.

Hazırlanan tasarıyı Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov duyurdu. Interfax ajansına açıklamlarda bulunan Lavrov, “Tasarı, Birleşmiş Milletler'de terörle mücadele kapsamında görüşülen ve tüm ülkelerin mutlaka uygulaması gereken hedefleri kapsıyor" dedi.

Tasarının Rusya-ABD ortak inisiyatifi olduğunu ifade eden Lavrov, "Bu tasarıyla uzun süredir bize karşı sürdürülen karşıtlığı aşacağımızı umuyorum” diye konuştu.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin 18-19 Aralık tarihlerinde New York'ta yapılmasını önerdiği Suriye görüşmelerini değerlendiren Rus Bakan, gerekli koşulların sağlanması halinde görüşmelere katılacaklarını vurguladı.

Obama'nın "Türkiye ile birlikte Suriye sınırını kapatmaya çalışıyoruz" sözlerine göndermede bulunan Lavrov, "Ortaklarımızda Suriye topraklarındaki terör belirtilerini bastırma ilgileri daha önce olsaydı, elbetteki daha iyi olurdu" dedi.

ulusalkanal.com.tr

Polisten saklanırken timsah saldırdı! Eli ve ayağı timsahın midesinde bulundu Dünya Moskova'dan NATO’ya Türkiye çağrısı Dünya Rus denizaltısı Suriye kıyılarına gönderildi Dünya Barzani'den açıklama: Bana göre bu mesele çok büyütüldü Dünya