EXPO 2016 Antalya'da hayal kırıklığı yarattı

Olimpiyatlar ve Dünya Kupası'nın ardından en büyük organizasyon olarak gösterilen EXPO 2016 Antalya'da hayal kırıklığı yarattı. Açılıştan 21 gün sonra kamuoyunda farklı tartışmalar yaşandı. Katılımcı ülke sayısı 100 beklenirken bu sayı 40 da kaldı.

Abone ol

EXPO 2016'nın Rusya ile yaşanan kriz ve bölgesel riskler nedeniyle olumsuz etkilenen Antalya truzmini canlandırması bekleniyordu. Ancak beklentiler karşılıksız kaldı.

EXPO'ya 100 ülkenin katılımı ön görülmüştü. Ancak katılan ülke sayısı 40'ta kaldı.

Bütçesi 1,7 milyar olarak açıklanan fuarın fiziki hazırlıkları da henüz tamamlanmadı. Turizm kentindeki hiçbir sektör Expo'dan kazanç sağlayamadı.

Hiçbiri halkıın dikkatini çekemedi fuar alanı boş kaldı. Ziyaretçi sayısının beklenenin altında seyretmesi üzerine, yetkililer çareyi sponsorluk karşılığında toplu bilet satışında buldu. Bu satılan biletler EXPO'da ziyaretçi sayısı olarak kayda geçti.

Antalya Valisi Muammer Türker de durumu "maalesef istenilen düzeyde olmadı" ifadeleriyle özetledi.

ulusalkanal.com.tr

Karar sonrası MHP'den ilk açıklama! Gündem TGB, İstanbul'da yapılacak "Birinci Vazife" yürüyüşü çalışmalarını sürdürüyor Gündem TGB, İstanbul'da yapılacak "Birinci Vazife" yürüyüşü çalışmalarını sürdürüyor Gündem Mahkeme MHP'li muhaliflerin itirazını kabul etti Gündem