İşten çıkarmayı yasaklayan teklif Meclis’te

İşçi ve işvereni yakından ilgilendiren teklif Meclis Başkanlığı'na sunuldu. Teklifin yasalaşması halinde Cumhuriyet tarihinde bir ilk gerçekleşecek, işten çıkarmalar 3 ay yasaklanacak. 15 maddeden oluşan teklife göre ayrıca işverene ücretsiz izin yetkisi de verilecek.

Abone ol

İşçi ve işvereni yakından ilgilendiren teklif Meclis’te.

Yeni tip koronavirüse karşı hükümet ekonomik tedbirler almaya devam ediyor. Bu nedenle Ak Parti 14 Nisan’da Meclis’e bir teklif sundu. Sunulan teklif 15 maddeden oluşuyor. Teklifte işçileri de yakından ilgilendiren bazı değişiklikler yapılacak. Buna göre, 3 ay işten çıkarmalar yasaklanıyor. Ancak işten çıkarmalarda “ahlak, iyi niyet” kurallarına aykırılık halleri kapsam dışı bırakıldı. İşveren bu durumların söz konusu olması halinde işçinin iş akdini sonlandırabilecek.

Mevcut yasaya göre işverenin işçiyi ücretsiz izne çıkarma yetkisi bulunmuyor. Ancak sunulan teklifle işverene 3 ay için bu hak tanınacak. Ayrıca Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan isterse bu süreyi 6 aya kadar uzatabilecek. Bu süre zarfı içinde işçilere İşsizlik Fonu’ndan bin 1177 lira ödenecek.

Teklife ilişkin açıklama Ak Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş’tan geldi. Muş, teklifte yaşlılar ile engellilere yapılan yardımlar konusunda da değişiklik planlandığını belirtti.

Muş, salgın nedeniyle konutların ve faaliyetleri durdurulan iş yerlerinin fatura ödemelerine ilişkin de teklifte madde yer aldığını bildirdi.

KYK borçlarına yönelik de önemli bir açıklama geldi. Mehmet Muş, ayrıca devlete ait fakültelere ilişkin de yeni bir düzenleme olacağını aktardı.

ulusal.com.tr

LÖSEV, 40 binden fazla kanser hastasına yardım etmeye devam ediyor Gündem Türkiye'den Yavru Vatan'a koronavirüs ile mücadelede tam destek Gündem Jandarma ekipleri yardıma koştu Gündem Tel Abyad'da virüs önlemleri Gündem