Tayyip Erdoğan'dan Süleyman Demirel açıklaması

Süleyman Demirel’in adıyla özdeşleşen Güniz Sokaktaki evine ziyaretçi akını bugünde devam etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, taziye ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada Sokağın adının Süleyman Demirel olarak değiştirileceğini açıkladı

Abone ol

Vefatının ardından Süleyman Demirel’in, adıyla özdeşleşen Ankara'da Güniz Sokak'taki evine taziye ziyaretleri devam etti.

Taziyeleri Şevket Demirel’in kızı Nihan Demirel Atasagun, Demirel'in akrabası CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici ve Demirel'in doktoru Aylin Cesur kabul etti. Demirel’in komşuları arasında da hüzün vardı. Bazıları gözyaşlarına hakim olamadı.

Güniz sokak bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Bahçeli ve Ali Babacan gibi isimleri ağırladı. Erdoğan taziye sonrası yaptığı açıklamada Sokağın adının "Süleyman Demirel" olarak değiştirilebileceğini söyledi.

"Güniz Sokak ismi de şu anda varislerinden de edindiğim bilgiyle adeta kalıcı bir sürece adını yazdıracak. Bizler de üzerimize düşen görevler neyse onu yerine getireceğiz."

Erdoğan, Demirel'in evinin müzeye dönüştürülmesi fikrine sıcak baktığını da söyledi.

"Burasının böyle bir müze gibi kütüphane gibi istifade edilecek yer olması da onu kalıcı kılacaktır."

Taziye ziyaretine gidenler arasında Devlet Bahçeli'de vardı. Devlet ve toplum hayatında içinde 4 D olan bir Süleyman Demirel sayfası olduğunu söyledi.

"Bu sayfada dört 'd' bulunmaktadır. Birincisi demokrasi, ikincisi Demirel, üçüncüsü darbe, dördüncüsü yine Demirel'dir."

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'da Güniz sokaktaydı.

Eski Bakanlardan Mehmet Ağar ve Cavit Çağlar'da taziye ziyaretinde bulundu.

ulusalkanal.com.tr

Süleyman Demirel için anıt mezar yapımına devam ediliyor Gündem Dünya Süleyman Demirel'in ölümünü böyle gördü Gündem Doktoru açıkladı: Demirel ölümünden birkaç saat önce.. Gündem 15 ilde büyük operasyon! Çok sayıda gözaltı kararı Gündem