Adana'da hukuk savaşı! Vatan Partisi YSK'ya başvuracak

Adana'daki meydan savaşı hukuk savaşına dönüştü. Kendi kararından dönerek, miting meydanını Vatan Partisi'nden alıp Cumhurbaşkanı Erdoğan'a veren İlçe Seçim Kurulu'nun kararına yapılan itiraz da reddedildi. Vatan Partisi konuyu bu kez de YSK'ya taşıdı.

Abone ol

Adana'da Vatan Partisi ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan arasında yaşanan meydan savaşında İl Seçim Kurulu da "Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın" tarafını seçti.

Uğur Mumcu Meydanı'nı daha önce Vatan Partisi'ne tahsis eden Seyhan İlçe Seçim Kurulu, baskılar sonucu kararını değiştirmiş ve alanı Erdoğan'a vermişti. Vatan Partisi'nin itiraz için başvurduğu İl Seçim Kurulu da kararını bugün açıkladı.

İl Seçim Kurulu kararında, Erdoğan'ın programının 17.00'de başlayacağı, en az iki saat süreceği gerekçe gösterilerek, Vatan Partisi'ne bu saatten sonra miting izni verilemeyeceği belirtildi. Erdoğan'ın mitinginden önce ise "güvenlik tedbiri çalışmaları" uzun süreceği gerekçesiyle alanda bir başka miting yapılamayacağı ifade edildi.

Vatan Partisi'nin başvurusunda, İlçe Seçim Kurulu'nun Saadet Partili üyesinin kararını değiştirmesi sonucu kararın değiştiği belirtilmişti.

İl Seçim Kurulu kurulun ek bir karar almadığını savundu.

3 kişiden oluşan İl Seçim Kurulu, bu gerekçelerle İlçe Seçim Kurulu kararına yapılan itirazı reddetti. Vatan Partisi'nin konuyu bu kezde YSK'ya taşıdı.

ulusalkanal.com.tr

'Vatan Partisi AKP'nin stepnesi' diyenler, şimdi ne yapacaksınız? Gündem İlk kameralı suç üstü gerçekleşti! İki polis tutuklandı Gündem ''Biz AOÇ'den onlar Beştepe’den bahsediyorlar'' Gündem Otomobil şarampole yuvarlandı: 3 ölü Gündem