Kars'ta PKK operasyonu

Kars'ta, bölücü terör örgütü PKK'ya yapılan soruşturmada gözaltına alınan 21 kişi adliyeye sevk edildi. Kişiler arasında HDP'li belediye başkan yardımcıları ile HDP İl Başkanı Cengiz Anlı da bulunuyor.

Abone ol

Kars'ta PKK'ya yönelik düzenlenen terör soruşturmasında HDP'li isimler gözaltına alındı.

1 Ekim'de Kars merkezli Ankara ve Ağrı'da operasyon yapılmış, 21 kişi yakalanmıştı.

Gözaltında olan HDP'li belediye başkan yardımcıları, HDP İl Başkanı Cengiz Anlı, HDP'li il meclis üyeleri, HDP'li eski ilçe başkanı, KCK'nın sözde kadın sorumlusu ve bazı HDP'lilerin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Harakani Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen 21 şüpheli, buradan adliyeye götürüldü.

Şüphelilerin, 2014-2015'te, Kağızman ilçesi Çemçe-Madur bölgesinde PKK tarafından kurulan sözde barış ve canlı kalkan çadırında yer aldıkları belirlendi. Söz konusu bölgedeki örgüt mensuplarına yaşamsal malzeme temin ettikleri, teröristlerin "sözde şehitliği" için düzenlenen açılışa katıldıkları tespit edildi.

Ayrıca PKK terör örgütünün Avrupa yapılanmasına toplanan paraları aktardıkları ve örgüt propagandası yaptıkları ortaya çıktı.

Gözaltına alınma gerekçeleri arasında ölen veya tutuklanan örgüt mensuplarının aile üyelerini işe almak, PKK'nın şehir yapılanması içinde faaliyet yürütmek, ihalelere girecek kişileri örgüt talimatıyla tehdit etmek ve engellemek de bulunuyor.

ulusal.com.tr

Deniz emekçileri mavi sularda Yurt Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden "vefalı" sergi: Kovid-19’un Kahramanlarına Minnetle ve Saygıyla Yurt Uluslararası İzmir Maratonu başladı Yurt Cudi terörden temizlendi: Ceylanlar artık güvende Yurt