'Geç kalındı, 'pardon' diyerek olmaz'

Ergenekon davasına bakan mahkemenin eski başkanı Hakim Köksal Şengün, çözüm önerileri için geç kalındığını, insanların cezaevinde geçen hayatlarını kimsenin geri veremeyeceğini söyledi

Abone ol

Masum Gök

Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan'ın Gülen cemaatini kastederek "Milli orduya kumpas kurdular" açıklamasıyla Ergenekon ve Balyoz davaları yeniden gündeme geldi. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu Ergenekon ve Balyoz davalarıyla ilgili acil çözüm planı açıkladı.

Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi eski Başkanı Hakim Köksal Şengün, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu'nun açıkladığı acil çözüm planını Aydınlık'a değerlendirdi. Şengün, bu öneriler için geç kalındığını belirterek, "Sayın Feyzioğlu'nun önerileri doğru. Ancak çok geç kalınmış şeyler bunlar" dedi.

'Hayatların geri dönüşü olur mu?'

Şu an Bolu'da hakimlik yapan Köksal Şengün, içeride geçen ömürlerinin pardon denilerek geri verilemeyeceğini vurgulayarak, "İlla dibe vurulduğu zaman mı bazı şeyler görülecek. Bu öneriler esas olarak doğru, ancak geç kalınmıştır. Onlarca insanın cezaevinde kaldığı süreler ne olacak? İnsanların orada geçen hayatlarının geri dönüşü olur mu? Kim verecek orada geçen ömürlerini? Pardon, pardon diyerek olur mu?" diye konuştu.

Bolu'ya sürgün edilmişti

Hakim Köksal Şengün, mahkeme başkanı olduğu süre içinde Ergenekon davasında insanların haksız nedenle içeride tutulmasına karşı çıkmış ve birçok Ergenekon sanığının tutuksuz yargılanması yönünde oy kullanmış ve sanıkların uzun tutukluluklarına muhalefet şerhi koymuştu. Hakim Şengün, yapısı değiştirilen HSYK tarafından 13 Temmuz 2011 tarihinde disiplin cezası olduğu öne sürülerek İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'ndan alınarak Bolu'ya düz hakim olarak sürgün edildi.

Feyzioğlu'nun çözüm planı

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Ergenekon ve Balyoz davalarında yaşanan hukuksuzlukların düzeltilmesi için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunduğu çözüm planını önceki gün kamuoyuna açıkladı. Feyzioğlu'nun açıkladığı çözüm planı şöyle:

- Özel yetkili mahkemeler kaldırılsın

- Balyoz davasına yeniden yargılama şartı getirilsin

- Ergenekon kararı görev yönünden bozulsun

- Tazminatlar hâkimlere ödettirilsin

Aydınlık

Baykal kasetinin rejisörü kim? Gündem Küba Devrimi Ankara'da kutlandı Gündem İktidarı deviren efsane yürüyüş 23. yılında Gündem MİT TIR'ı AB gündeminde Gündem