1 Temmuz'dan sonra eczaneler kanser ilacı satamayacak!

Sağlık Bakanlığı, yurttaşları olumsuz etkileyebilecek yeni bir genelge yayımladı. Genelgeye göre; 1 Temmuz'dan itibaren kanser ilaçları eczanelerde satılmayacak, ilaçlar yalnızca kamu hastanelerinde verilecek. Eczacılar kaygılı... Nedeni ise karaborsanın güçlenmesi.

Abone ol

Sağlık Bakanlığı, piyasada bulunması güç olan, kanser ilaçları ile ilgili yeni bir genelge yayınladı. Genelgeye göre kanser ilaçları 1 Temmuz'dan itibaren sadece kamu hastaneleri tarafından verilecek.

Eczacılar genelgeye tepkili. Ankara Eczacılar Odası Eski Başkanı Oğuz Ekincioğlu, genelgeyi, son üç yıldır uygulanan ilaç politikasının bir ürünü olduğunu belirtti.

Kanser ilaçlarının eczanelerde satılamayacak olmasından eczacılar da vatandaş da memnun değil. Genelgeyle, piyasada zaten zor bulunan ilaçlara ulaşmak daha da güçleşecek. Bu da karaborsayı artıracak. Bu da ilaç fiyatının 5 kat artması anlamına geliyor.

ulusalkanal.com.tr

İmam midye haram dedi, seyyar satıcı erik satmaya başladı Sağlık Bahar yorgunluğundan kurtulmak için ’çimene basın’ Sağlık Lüzumsuz su içmeyin! Sağlık YDS sonuçları açıkladnı Sağlık