Yüksek Seçim Kurulu'ndan referandum açıklaması

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, Anayasa değişikliği için referandum hazırlıklarının devam ettiğini açıkladı. Güven, referandum tarihinin ise belli olmadığını söyledi.

Abone ol

Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilen Anayasa değişiklik teklifi için referandum sürecine girildi.

Siyasetçiler meydanlardaki kampanyalara başlarken Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven'den de referandum tarihi ve hazırlıklarla ilgili açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasının ardından meclisi yetkisiz bırakacak Anayasa'daki değişikliği halkoyuna sunulmak üzere Resmi Gazete'de yayımlanacak ve referandum için tarih belirlenecek.

Peki Yüksek Seçim Kurulu'nun referandum sürecindeki rolü ne olacak?

Halkoyuna sunulma işlemleri, YSK'nın yönetim ve denetiminde seçim kurullarınca yürütülecek. YSK, Anayasa değişikliklerinin halkoyuna sunulması için bütün tedbirleri alacak ve hazırlıkları yapacak. Kurul, halkoylamasının sağlıklı ve düzenli bir şekilde yapılmasını sağlamak amacıyla gerekli ilke kararlarını almaya yetkili olacak.

ulusalkanal.com.tr

DHKP-C'li teröristlerin keşif görüntüsü ortaya çıktı Gündem CHP, TBMM'nin bugün ve yarın toplantıya açılmasını talep etti Gündem Yunanistan'a kaçan darbecilerin 4'ü için karar 26 Ocak'a ertelendi Gündem Aladağ'daki yurt yangınıyla ilgili tutuklu dernek yöneticilerine tahliye Gündem