En yoksul devlet başkanı Mujica İstanbul’da

Dünyanın en mütevazı devlet başkanı Jose Mujica 10 günlük program için Türkiye'ye geldi. Mujica 10 gün boyunca faklı illerde çeşitli etkinliklere katılacak

Abone ol

Dünyanın en mütevazı devlet başkanı olarak tanınan eski Uruguay Devlet Başkanı Jose Mujica Türkiye'ye geldi.

Tarifeli uçakla İstanbul'a gelen Mujica'yı Atatürk Havalimanı'nda CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba karşıladı. Eşi ile birlikte Türkiye'de 10 gün kalacağı öğrenilen Mujica bazı belediyelerin etkinliklerine katılacak.

Sadeliği ve mütevazı yaşam tarzı ile bilenen Jose Mujica görevi boyunca 12 bin dolarlık aylık maaşının yüzde doksanını yoksullara bağışladı. Mujica bu nedenle dünyanın en "yoksul" devlet başkanı olarak anıldı. Bağışların ardından Mujica'nın hesabınd kalan 775 dolar Uruguay'daki ortalama bir maaşa denk.

2010 yılında mal varlığı 1800 dolar olarak açıklanan Mujica, Urugay'ın devlet başkanlarına tahsis ettiği lüks konut yerine bir çiftlik evinde yaşamayı tercih etti.

Eşi ile birlikte bir tarlada çalışarak çiçek yetiştiren eski devlet başkanı Mujica'nın güvenliği ise 2 polis memuru ve üç bacaklı Manuela isimli köpeğe emanet.

ulusalkanal.com.tr

Erdoğan'ın PYD açıklamasına ABD'den yanıt Dünya Ege'de facia: Çok sayıda kişi öldü Dünya 'IŞİD, Türkiye'nin desteğiyle 130 araçlık konvoy gönderdi' Rusya, Türkiye'yi uyardı Dünya Hakarete Merkel'li örnek Dünya