Aydın'da incir üreticileri dolandırıcı mağduru oldu

Aydın'da incir üreticileri dolandırıcı mağduru oldu. Tonlarca kuru incir alan şahıslar ortalıktan kayboldu. Çaresiz kalan üreticiler yetkililere seslendi, dolandırıcıların bulunmasını istedi.

Abone ol

Manisa plakalı kamyonla geldiler, Aydınlı üreticileri kandırıp tonlarca kuru incirle kayıplara karıştılar.

Ortaklar'da çok sayıda incir üreticisinin bir yıllık emeği dolandırıcılar tarafından heba edildi. Yüzbinlerce liraya varıyor dolandırılan miktar ve çok sayıda mağdur var.

Olay Aydın'ın Germencik ilçesine bağlı Ortaklar mahallesinde yaşandı. İddiaya göre, aralarında Ali I.'nın da olduğu şahıslar, incir üreticilerinden tonlarca mal aldı. Ellerine senet tutuşturarak sırra kadem bastı. Himmet Köylü de o mağdurlardan biri.

Güven vermek için din sömürüsü de yaptılar.

Abdullah Turhan ve Mehmet Tekin de çaresiz.

Savcılık ve polisin işlem yapmaması onları daha da üzmüş. Olayın alacak meselesi olmadığını, organize şekilde dolandırıldıklarını söylüyorlar.

Zanlılar ellerini kollarını sallayarak dolaşıyor. Mağdurlar, başka ilçe ve illerde başka üreticilerin canı yanmasın diyorlar.

Engelli ve bakıma muhtaç insanların ekmeğiyle de oynadılar. Semiha Köylü perişan.

Mağdur üreticiler yetkililerden bu kişilerin bulunmasını, adaletin yerine gelmesini istiyor.

HABER-KAMERA: GÜÇLÜ ÇEZİK

ulusal.com.tr

32 yıldır çözülemeyen sorun Yurt ''Kapadokya'nın incisi'' ıhlara vadisi Yurt Isparta'daki üreticiler yem, saman ve küspe fiyatı altında eziliyor Yurt Mavi Yıldız bitkisi 20 yıl sonra bulundu Yurt