Seçim sonrası ilk anket! AKP, CHP'den yüzde 3, MHP'den 9, HDP'den 2, sandığa gitmeyenlerin yüzde 12'sinin oyunu aldı

IPSOS araştırma şirketinin 2-3 Kasım günlerinde seçimlerle ilgili bin 614 seçmenle telefonla görüştü. Yapılan ankete göre AKP, CHP seçmeninden yüzde 3, MHP seçmeninden yüzde 9 ve HDP seçmeninden yüzde 2 oy aldı. Ankete katılanların yüzde 33'ü hükümetin ilk gündem maddesinin terörle mücadele olması gerektiği görüşünde.

Abone ol

IPSOS araştırma şirketi, 1 Kasım seçiminden sonra ilk anketi yaptı. 2 ve 3 Kasım'da yapılan ankette seçim sonuçlarını hangi faktörlerin etkilediğini de ortaya koydu.

Araştırmaya göre, yüzde 49,5 oy oranına ulaşan AKP, oyun yüzde 72’sini kendi seçmeninden aldı. CHP'li seçmenin yüzde 3’ü, MHP'li seçmenin yüzde 9’u, HDP'li seçmenin de yüzde 2’si AKP'ye oy verdi. Geçen seçimlerden oy kullanmayan seçmenin yüzde 12'si de AKP'ye oy verdi.

Ankete katılanlardan yüzde 33'ü "Hükümetin ilk gündem maddesi ne olmalı?" sorusunu "terörle mücadele" şeklinde yanıtladı.

"Sizce ülkede terörün ve silahlı çatışmaların çözümü için hangi seçenek uygundur" sorusuna da katılımcıların yüzde 30'u "askeri opersayonlarla sonuç alınmalı" yanıtını verdi.

"Askeri operasyonlar sürerken görüşmeler başlamalı" diyenlerin oranı da yüzde 28.

Katılımcılara Başkanlık Sistemi ile ilgili de sorular yöneltildi. Katılımcıların yüzde 57'si başkanlık sistemine karşı.

ulusalkanal.com.tr

ÖSYM'nin soru hazırlama birimine baskın düzenlendi Gündem CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu sinyali net bir biçimde verdi Gündem Sürücüler dikkat: 2 bin TL oldu! Gündem TGB, Obama'ya sürprizini açıklayacak Gündem