İstanbul Ataköy'de camide tente çatı, cemaatin üzerine çöktü: Ölü ve yaralı sayısı yükseldi

İstanbul Ataköy'de, caminin avlusundaki tente çatı, cenaze namazı kılanların üzerine devrildi. Belediye Başkanı Kerimoğlu, 1 kişinin öldüğünü, 10'dan fazla kişinin de yaralandığını açıklamıştı. Alınan bilgilere göre, hayatını kaybedenlerin sayısı 2'ye, yaralı sayısı da 23'e yükseldi. Ayrıca, İstanbul Valiliği de kazayla ilgili açıklama yaptı.

Abone ol

Alınan bilgiye göre, İstanbul Ataköy 5. Kısımda bulunan bir caminin avlusundaki tente çatının kar ve fırtına dolayısıyla cenaze namazı kılan cemaatin üzerine devrildi.

BELEDİYE BAŞKANI KERİMOĞLU: 1 ÖLÜ, 10'DAN FAZLA YARALI

Bu arada Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, tentenin çökmesi sonucunda 1 kişinin öldüğünü 10'dan fazla kişinin de yaralandığını açıklamıştı.

ÖLÜ VE YARALI SAYISI YÜKSELDİ

NTV'de yer alan habere göre, kazada hayatını kaybedenlerin sayısı 2'ye, yaralı sayısı da 23'e yükseldi.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği, camideki kazayla ilgili açıklama yaptı.

Valilik açıklaması şöyle:

Bugün öğle saatlerinde Bakırköy ilçesi Ataköy Semti 5. Kısım Camii'nde cenaze namazının kılınması sırasında, avluda bulunan tente, üzerinde biriken yoğun kar nedeniyle çökmüştür.

Bu elim kaza nedeniyle 4’ü ağır olmak üzere 40 vatandaşımız yaralanmış ve 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Yaralanan 14 vatandaşımız taburcu olmuş, 26 vatandaşımızın ise tedavilerine devam edilmektedir.

Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Kazanın sebebi çok yönlü olarak incelenmektedir.

ulusalkanal.com.tr

İTÜ'nün Maslak'taki stadyumun çatısı yoğun kar nedeniyle çöktü Gündem İstanbul'da metro seferleri sabah 06.00'ya, Marmaray seferleri de gece 01.00'e kadar uzatıldı Gündem İstanbul Fatih’te bir binanın çatısı çöktü Gündem TSK'dan Fırat Kalkanı açıklaması: 12 IŞİD hedefi imha edildi Gündem