AKP MYK'da Erdoğan izi

AKP'de kongrenin ardından yeni Merkez Yürütme Kurulu üyeleri belirlendi. MYK'da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yakın isimler ağırlık kazandı. Partinin iki numarası sayılan Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'na Mehmet Ali Şahin, Parti Sözcülüğü'ne Ömer Çelik, Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkanlığına da Bekir Bozdağ getirildi.

Abone ol

AKP'de kongrenin ardından yeni Merkez Yönetim Kurulu üyeleri de belirlendi. MYK üyelerini yeni Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıkladı.

MYK'da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yakın isimler ağırlık kazandı.

"Aktif siyaseti bırakıyorum" diyerek milletvekili adaylığı için başvuru yapmayan Mehmet Ali Şahin partinin iki numaralı koltuğuna oturdu.

Seçim İşleri Başkanı Mustafa Şentop ve Teşkilat Başkanı Süleyman Soylu yeni MYK'da yer bulamadı. Soylu'nun yerine Erdoğan'a yakın isimlerden Mustafa Ataş getirildi.

Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da MYK'da seçim işlerinden sorumlu oldu.

Erdoğan’a yakın isimlerden Nurettin Canikli ve Hayati Yazıcı’nın MYK’da yer almamaları sürpriz olarak değerlendirildi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığından ayrılarak milletvekili olan Mehmet Özhaseki Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına getirilirken, daha önce bu görevi yürüten Abdülhamit Gül ise Genel Sekreterliğe kaydırıldı.

Eski Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu. Eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına getirildi.

ulusalkanal.com.tr

Tıp dünyası yasta! Adrenalin tutkunu Türk cerrah hayatını kaybetti Gündem PKK'nın tuzağı son anda fark edildi! Gündem "Size daha kaç kere söylenecek" Gündem PKK'dan bir hain saldırı daha! Gündem