"HDP açıkça PKK'yı suçlamalı"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu terör olayları ile ilgili konuştu. CHP'ye görev verilmesi halinde bu sorunu Meclis'te çözeceklerini belirten Kılıçdaroğlu "Çözemezsek gideriz" dedi. CHP Lideri, HDP'ye de "PKK'ya karşı daha gür söylemlerde bulunun" çağrısı yaptı.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terör olayları ve açılım süreci ile ilgili konuştu.

AKP iktidarındaki 13 yılda sorunun çözülemediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Biz bir iktidar döneminde bu sorunu çözeriz, çözemezsek de gideriz" dedi. CHP Lideri sorunun Meclis'te çözülmesi gerektiğini savundu.

Sorunu çözecek olan organ TBMM’dir. Biz bunları söylediğimizde “Bunların hiçbirisi olmaz” dediler. “Kredi açıyoruz” dedik, nasıl bunu dersin diye kıyameti kopardılar. Şimdi acı ve gözyaşı satıyorlar. Türkiye’nin güneydoğusundaki kentler silah deposu haline getirildi. İyi de bu kentler silah deposu haline getirilirken ülkeyi CHP mi yönetiyordu?

Kılıçdaroğlu, HDP'ye de PKK'ya karşı daha gür bir söylem tutturma" çağrısı yaptı.

HDP, PKK’ya “silah bırakın” diye çağrı yapıyor. Daha gür bir söylem tutturmalı, açıkça PKK’yı suçlamalı. HDP’nin bu seçimde ne oranda oy alacağını bilmiyoruz. Anketlerden sonucun çok fazla değişmediği gibi bir tablo çıkıyor.

Kılıçdaroğlu, 1 Kasım seçiminde milletvekili aday listelerinin büyük ölçüde korunacağını kaydetti, "listeleri yüzde 99.9 değiştirmeyeceğim" dedi.

ulusalkanal.com.tr

Diyarbakır'daki terör eylemleri taksicileri de olumsuz etkiledi Gündem İşte 54 günde öldürülen PKK’lı sayısı Gündem Özerklik ilan eden belediye eş başkanları sorguda çark etti Gündem Semih Yalçın: Platonik aşk yaşayan AKP ile HDP yan yana geldi, bölücülük kurumsallaştı Gündem