O öneri kabul edildi! Eğitimciler tepkili

19. Milli Eğitim Şurası eğitim sistemini temelinden sarsacak bir karara imza attı. Şurada Eğitim Bir-sen’in sunduğu 'İlkokul 1-2 ve 3. sınıflara zorunlu Din Kültürü dersi' önerisi kabul edildi. Eğitimciler ise karara oldukça tepkili. Psikoloji Profesörü Emine Kapçı, din eğitiminin 12 yaşından önce çocuklara verilmesinin yanlış olduğunu belirtti.

Abone ol

19. Milli Eğitim Şurası'nda büyük tartışmalara neden olan 'İlkokul 1-2 ve 3. sınıflara Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi' önerisi kabul edildi.

Eğitim Bir Sen'in önerdiği bu karar Eğitimciler tepki gösterdi.

Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Psikolojik Hizmetler Bölümü’nden Profesör Doktor Emine Kapçı, şurada önerilen konuları değerlendirdi.

Kapçı, din gibi soyut konuların 12 yaşından önce anlaşılamayacağını söyledi. Konuyu somut bir örnekle açıkladı.

Din dersinin zorunlu olmaktan çıkarılması gerektiğini söyleyen Kapçı, çocuğuna din dersinin verilmesini istemeyen anne babaların olabileceğini söyledi.

Karma eğitimin kaldırılması önerisine de tepki gösteren Kapçı, “gerçek dünyada kadın ve erkek omuz omuza mücadele etmek zorunda” dedi.

ulusalkanal.com.tr

Türkiye’ye kırık not Gündem AOÇ davasında yeni gelişme Gündem 5 yıl sonra HSYK incelemesi Gündem AKP'de tartışma büyüyor! Gündem