Antandros antik kentinde 8 dükkan bulundu

Antandros antik kenti kazılarında kozmetik dükkanları bulundu. Balıkesir'in Edremit ilçesinde, 16 yıldır süren Antandros Antik Kenti kazı çalışmalarında 8 dükkan gün yüzüne çıkarıldı.

Abone ol

Antandros antik kenti kazılarında 8 dükkan gün yüzüne çıkarıldı. Dükkanlar, antik Roma villasının güneyinde yapılan çalışmalar sırasında bulundu.

Balıkesir'in Edremit ilçesinde 16 yıldır devam eden çalışmalar sonucu gün yüzüne çıkarılan dükkanlarda kozmetik malzeme ve seramik kap kalıntılarına rastlandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ege Üniversitesi tarafından devam eden kazı çalışmalarına Ege Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Gürcan Polat'ın başkanlık ediyor.

Mozaikleriyle ünlü, Kaletaşı tepesinin batı yamaçlarında yer alan antik şehirdeki arkeolojik buluntular milattan önce 7-8. yüzyıla kadar uzanıyor.

Kazılar sırasında Roma dönemine ait mozaiklerle bezenmiş bir villaya, kanalizasyon ağına ve pek çok lahite rastlanan antik kentin adının, Turuva savaşı sırasında da geçtiği biliniyor.

ulusalkanal.com.tr

Fikret Otyam Sanat Galerisi'nin değiştirilmesine vatandaşlardan tepki geldi Kültür Sanat Efe türküleri emperyalizme karşı mücadelenin çığlığıdır Kültür Sanat Tuncay Yurtsever, iğne ile 68 tablo hazırladı Kültür Sanat GENÇDES'e başvurular 10 Ekim'e kadar yapılabilecek Kültür Sanat