İstanbul için deprem sonrası önemli karar! Beyanname verilme süreleri uzatıldı

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), İstanbul için katma değer vergisi, muhtasar ve damga vergisi beyannamelerinin verilme süresinin uzatıldığını açıkladı

Abone ol

İstanbul'da meydana gelen deprem nedeniyle; İstanbul ilindeki mükellefler tarafından 26 Eylül 2019 günü sonuna kadar verilmesi gereken Muhtasar Beyannameler, Damga Vergisi Beyannameleri ve Katma Değer Vergisi Beyannamelerinin verilme süreleri ile bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme süreleri, 26/09/2019 tarihli ve VUK-117 / 2019-7 sayılı Vergi Usul Kanunu Sirküleriyle 30 Eylül 2019 Pazartesi günü sonuna kadar uzatıldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı (HMB) Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından 'İstanbul’da meydana gelen deprem nedeniyle, Muhtasar Beyannameler, Damga Vergisi Beyannameleri ve Katma Değer Vergisi Beyannamelerinin verilme süreleri ile bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme sürelerinin uzatılması' ile ilgili açıklama yapıldı.

Açıklama şu şekilde:

"VERGİ USUL KANUNU SİRKÜLERİ/117

Konusu: İstanbul’da meydana gelen deprem nedeniyle, Muhtasar Beyannameler, Damga Vergisi Beyannameleri ve Katma Değer Vergisi Beyannamelerinin verilme süreleri ile bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme sürelerinin uzatılması.

Tarihi: 26/09/2019

Sayısı: VUK-117 / 2019-7

1. Giriş:

26 Eylül 2019 tarihinde İstanbul’da meydana gelen depremle ilgili olarak Bakanlığımıza iletilen talepler nedeniyle, Vergi Usul Kanununun mükerrer 28 inci maddesindeki yetkiye dayanılarak; söz konusu İldeki mükellefler tarafından verilmesi gereken bazı beyanname verme ve ödeme sürelerinin uzatılması bu sirkülerin konusunu oluşturmaktadır.

2. Muhtasar, Damga Vergisi ve Katma Değer Vergisi Beyannamelerinin Verilme ve Ödeme Sürelerinin Uzatılması:

İstanbul ilindeki mükellefler tarafından, 26 Eylül 2019 günü sonuna kadar verilmesi gereken Muhtasar Beyannameler, Damga Vergisi Beyannameleri ve Katma Değer Vergisi Beyannamelerinin verilme süreleri ile bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme süreleri 30 Eylül 2019 Pazartesi günü sonuna kadar uzatılmıştır."

ulusal.com.tr

Meteorolojiden İstanbul için uyarı Gündem İstanbul depremi sonrası uzmanlardan son dakika önemli uyarılar geldi! "Fay derine doğru kırılıyor" Gündem 20 ilde FETÖ operasyonu Gündem Son dakika! Marmaraereğlisi'nde okullar bugün tatil edildi Gündem