Dershaneler tasarısı yasalaştı

Ve AKP dershaneleri kapattı! Dershaneleri kapatan düzenleme Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi. Düzenlemeyle, "dershane" tanımı Özel Öğretim Kurumları Kanunu'ndan çıkarıldı. Sınavlara veya derslere hazırlık niteliğinde kurs açılması imkânsız hale getirildi.

Abone ol

Fethullah Gülen örgütünün önemli merkezi olan dersaneler kapatıldı.

Dershanelerin kapatılmasını öngören yasa değişikliği, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi.

Yeni düzenlemeyle Özel Öğretim Kurumları Kanunu'ndan "dershane" tanımı çıkarıldı. Artık, sınavlara veya derslere hazırlık adı altında kurs da açılamayacak.

Yasada, kursların sınava hazırlık amacı dışında, “sosyal, sanatsal, sportif, kültürel” faaliyetler çerçevesinde faaliyet gösterebileceği belirtildi.

Öğrenci etüt eğitim merkezleri, 12 yaş ve altındaki öğrencilere yönelik olarak faaliyet gösterecek şekilde yeniden düzenlenecek.

Dershane ve öğrenci etüt merkezleri, eğitim öğretim faaliyetlerine 1 Eylül 2015'e kadar devam edebilecek. Ancak 2018-2019 eğitim öğretim yılı sonuna kadar özel okullara dönüşme zorunluluğu getirildi.

Dershane öğretmenleriyle ilgili de “kadrolaşma” tartışması yaratan bir madde yer aldı. Dershanelerde en az 6 yıldır çalışan öğretmenler memur kadrosuna girebilecek. Öğretmenler için KPSS şartı yok. Ancak Bakanlık’ın sözlü sınavını geçme zorunluluğu olacak.

Yasayla, Talim ve Terbiye Kurulu da tasfiye edildi. Kurul üyeleri, müsteşar yardımcısı, genel müdür, inşaat ve emlak grup başkanı ve grup başkanı ile il müdürlerinin görevi, bu düzenlemenin Resmi Gazete’de yayınlandığında sona erecek.

ulusalkanal.com.tr

'Para karşılığında yazdığınız yalanlarınıza...' Gündem Ukrayna'da son durum Gündem Ali İsmail Korkmaz cinayetini bakın kim karartmış Gündem Erdoğan'ın yeni ses kaydı ortaya çıktı Gündem